Och så har ännu en vecka i Sverige gått

Och fort har den gått. Jag kom ju hem något tidigare mot vad jag hade räknat med efter att det blivit strul med jobbet i Norge. Himla dumt att behöva åka 90mil, enkel väg för att få reda på att man inte får den lön man är lovad och att man dessutom inte får jobba heller! Grrr... Jaja, Laerdal kanske återkommer i mitt liv senare, men just nu ligger dom låååångt bort på isen och jag har ingen tanke på att springa och hämta in det!

Veckan i Sverige har i vilket fall gått fort och mycket har hunnits med. Innan min tur till Laerdal tränade jag min lilla Kellie-tjej som värsta nörden och körde henne två gånger om dagen i nästan en vecka. Detta gav resultat och hon var säker på sin vallning och på mina signaler. Jag tänkte att en veckas uppehåll ska väl inte göra så mycket så vi åkte ut och skulle träna. Vi provad gå på fåren som var i hagen, men Kellie kändes inte riktigt med. Flocken hade bytts ut mot en flock på ca 10 unga herrar med krull på hela kroppen. De var lite annorlunda och Kellie fick verkligen trycka på för att få herrarna att gå. Till slut fick hon kläm på det hela och vi vallade ganska bra. Miche kom förbi en sväng och tittade lite också och gav riktigt matnyttiga tips (som alltid!).

Jag hade sagt till Miche att jag gärna kunde hjälpa till på gården mellan varven på fåren. Jaaa ropade han och tyckte jag skulle lära mig sela hans travhästar så träningen kunde gå mer effektivt. Så i söndags var jag ute i stallet och hjälpte till för första gången. Himla stora djur dom där hästarna alltså! Jag lyckades iaf få kläm på hur selen skulle sättas dit med alla remmar hit och dit och hur den skulle tas av. Miche var helnöjd och tyckte det gick bra. Han peakade dessutom för att jag var lättlärd och tyckte jag skulle bli lika lättlärd vad gäller vallningen. Hmmm... vad jag vet kan man inte lära sig en känsla, men okej jag ska göra mitt yttersta för att bli bäst (eller iaf bättre). Efter svängen i stallet gick vi till fårhagen och vallade lite med Kellie i hennes nya fina lina. På stor flock! 100 tackor stod på fältet. Efter en halvtimme med Kellie i ena änden av repet och Miche i den andra fattade hon till slut galoppen och gick som en dröm.

Tidigt på måndagen var jag i stallet igen! (Låter som jag har blivit en hästtjej... hmm INTE riktigt sant!). Efter några timmar där skulle jag valla hade jag tänkt men då tyckte Miche jag skulle hänga med och hälsa på Anita. Så jag och Anita satte oss och åt lite frukost och satt och kacklade ett par timmar. Vi kom till slut fram till att vi skulle gå en kurs i hur man syr i fårskinn! Så nu har jag suttit och kollat upp på internet och hittad ett par alternativ till kurser. Bara att anmäla sig och börja sy!

Blir många nya hobbies í mitt nya liv som ledig!

Nu ska iaf jag och vovvarna återgå till vårat slappande och väntande på husse. Sen ska vi köra in skräp till returpunkten, det är så skönt att bli av med skiten!

Arg!!!!

Grrrr...

Har bestämt att jag reser hem lite tidigare från Lærdal.
Kan dom inte hålla vad dom lovar tänker inte jag heller hålla mitt ord!

Nattvakt

Så sitter man på sin andra nattvakt. Känns lite mysigt att sitta tillsammans och se på tv och snacka skit.

Saknar lilla hjärtat där hemma, men två veckor går fort! Så snart är jag hemma igen. Längtar efter att få träna hunden också...

Kyla

Så var man tillbaka till Lærdal igen. Jag och K bestämde att vi skulle åka på kvällen så vi slapp trafiken. Sagt och gjort.

Strax efter 21 rullade bilen från Linköping mot Örebro, Karlstad, Charlottenberg, Kongsvinger, Hønefoss, Gol för att stanna i Lærdal. Men vilken kall natt det var! Temperaturen bara skönk och skönk! Jag började ångra att jag inte tog den varma vinterjackan! Men nu är jag här iaf! Började med en akutinryckning samma kväll som vi kom för att sova ut och sedan gå på natt. Nu har jag fyra nätter innan jag går på kväll!

Dags att slita vidare!

Äntligen hemma!

Äntligen hemma igen!

Blev en låååång resa hem med en GPS inställd på att köra grusvägar så grusvägar hem blev det! Haha

Jaja, igår morse klockan 0400 rullade jag in och parkerade bilen utanför huset och gick in och la mig hos G. Mysigt värre. Nu ska jag bara ta igen mig lite innan helgen och Gs födelsedag!

RSS 2.0