Underbar avslutning

Det kunde inte ha slutat bättre! Först var det den skriftliga delen där jag skrev så pennan nästan glödde. 4 sidor blev det + en sida för muntliga delen. Alzheimer och femurfrakturer (med riskfaktorer) hos älder var huvudämnet. I den muntliga delen lyckades gruppen enas om vilket huvudgrepp vi hade tagit och det handlade mycket om deras genemsamma situation, hur de kunde påverka varandra och hur vi som SSK skulle kunna hjälpa dem. Hur som, diskussionen löpte på fint, jämnt fördelat och vi lyssnade in varandra. Som examinatorerna sa på utvärderingen, det var en mycket jämn grupp och det var inte någon som försökte sno alla poänger.

Det enda jag fick kritik för var min utvärdering som dom sa var för hård! Kan jag väl godta då...

Efteråt blev det fika med M och A. Pratpratprat...
Sen blev det myskväll med film och virkning hos"mamma A"

Härlig, underbar avslutning på en hektisk och stressande kurs!

kvällen före dagen efter

Jupp jupp, så brukar det vara varje kväll, denna kväll är likadan!

Imorron är det upp till bevis. Anteckningarna ligger fint brevid datorn och är genomlästa fler än en gång. Ska bara läsa igenom schizofrenin och psykosen lite bättre. Man är ju inte mer än människa så dom glömde jag skriva! Typiskt!

Jaja, månen lyser iaf upp den mörka kvällen så jag behöver ju inte nanna kudden riktigt än, men snart...

Vårtecken

Kände jag bara var tvungen att ta en paus från pluggandet och njuta av vårsolen ute. Hittade tom vårblommor i den välbevattnade gräsmattan hemma. Snart är det påsk och det är bara så perfekt. Ska nog köpa hem lite vårblommor i nån snygg kruka så jag kan njuta inne också! Jag delar med mig lite av vårtecknen i gräset för er som ännu inte hittat nåra.









Härliga påskfärger!


Färdiga anteckningar

Äntligen har jag skrivit ut och fått ihop nästan färdiga anteckningar.

Jag var bara tvungen att få ut dom så jag kunde börja läsa dom ordentligt. Hela 51 sidor blev det, men då är det inte med så många läkemedel.

Dags att läsa, på med läsögonen...

              
                   
                                                 50 sidor tentaanteckningar...

P.s paketet var inget paket, bara ett rekomenderat brev från Norge


Plugg, paket, kyckling?

Sitter med pyjamasbyxorna på, frisyren på trekvart och fårskinnstofflorna värmande på fötterna.
Idag är det 120% plugg som gäller. Kanske jag klämmer in nån maskin med tvätt emellan också. Ska iaf inleda med att hänga tvätten som ligger i maskin i skrivande stund.

Får se vad man hittar på för mat idag då... Blir kanske kycklingfilé med klyftpotatis? Lyxmat som egentligen skulle tillagats igår menmen det går lika bra på en måndag!

OOOH, paket kan jag hämta också! Fick ju lapp om ett paket som kommit. Jag undrar vad det kan vara för jag har inte beställt något som inte kommit. Spännande! Kanske bara är en miss av brevis för jag fick ju kameratillbehören härom dagen så kanske är det den lappen. Men det paketet låg ju i lådan!?

Jaja, vi får väl se. Jag ska iaf inte åka dit riktigt ännu, då måste jag ju byta ut min tentapluggarklädsel först! Nu fortsätter jag med det jag borde hålla på med: Plugg!


Plugghörnan


Söndag

Äntligen har jag kommit ut och gjort nåt med G idag! Det var första gången vi hittade på nåt tillsammans sen typ november innan snön. Vi hade rätt mysigt. Vi var på en mässa i stan som visade lite allt möjligt. Från bilar till smink, från mat till inredning, från detaljhandel till hela hus!

Ikväll tog vi lite myskväll och la oss framför tvn och kikade på en film bara för närhetens skull. Trevligt det också.

Nu ska jag snart sussa så jag orkar plugga imorron!

Gonatt

Lördag igen

Idag har jag faktiskt fått en hel del gjort. Några sjukdomar sitter ganska bra efter förmiddagens plugg. När jag tröttnade gick jag över på kommunikationsuppgiften som i stort sett känns helt klar. Ska bara baka in en vetenskaplig artikel också. Inte så lätt men det ska nog gå bra! Fick ju hjälp av snälla A.

Nyttig har jag också varit. Käkade pastasallad med körsbärstomater, liiite parmesan och bladspenat. Som dressing blev det lite pesto. Mmmmums. 
   
                              
                                                             Min goda lunch


Men ikväll blir det andra bullar. Då ska det bli pizza, morotsstavar med dip och cola. Undrar om den dieten fungerar för att gå ner i vikt. Skulle inte tro det, men man kan väl få önska? Inte har jag orkat ta nån ordentlig promenad idag heller som jag hade tänkt. Träningsvärken efter gårdagen vart mycket värre än vad jag hade räknat med. Blir ingen enmilspromenad för min del på ett tag, däremot lite kortare turer!

Nehepp, om man skulle ta och tänka på annat än mat innan M kommer så man inte blir så hungrig så man nästan svimmar...

Trevlig helg!


Vårpromenix med E

Det vart en mil promenad med hundarna och E. Hundarna lekte och sprang, E och jag gick och njöt av solen och pratade lite om ditt och datt. Så himla skönt! Fast nu känner jag att jag är trött och helst bara skulle vilja gå och lägga mig och sova en stund.

Efter promenaden gav vi hundarna varsitt ben så dom skulle få varva ner lite och kanske få slumra till en stund. Dom stod mest och såg besvikna ut för att promenaden var så kort. Hur som, ben fick dom.

        
                           Ge mig, ge mig!                                         Tugg tugg...


Jag och E åkte sedan till N och käkade lite på den lilla restaurangen längs kanalen. Trevligt! Men vi satte oss inne för solen försvann bakom molnen. Så det blev en hamburgertallrik och liten kaka på ansträngningen. (Det var den promenadens förbränning...)

Nu sitter jag med ont i fötterna och väntar på G. Vi ska väl försöka få till lite fredagsmys kanske. Får se om han har läst mina tankar och köpt med sig något gott hem? Skulle inte tro det, men han har tagit god tid på sig att ta sig hem...

Nu kommer nog G! Hehe, så nu får vi se...




Vattenplask

Ikväll har jag ÄNTLIGEN tagit mig tid och ork att åka och träna i Lkpg. Härligt härligt!

Men nu är kroppen så slut att jag knappt orkar sitta upp så därför blir detta ett kort inlägg utan bild. Men jag kan säga att jag har lekt lite med kameran idag också, självklart! Har provat mina nya kameratillbehör och är riktigt nöjd! Coola effekter och snygga bilder blir det och inte kostade grejerna många kronor! Det var fyra olika förstoringslinser att sätta på objektivet så det blir som ett makroobjektiv för NÄÄÄÄRbilder och så köpte jag ett uv-skydd som skydd för objektivet IFALL man skulle råka repa, komma emot eller tappa. Lite skydd är det iaf och plånboken gapar inte jättetomt efter kostnaden. Dessutom blev det ett filter som ger som stjärnstrålar från ljuspunkter, typ om man fotograferar levande ljus eller så. Jag ska visa nån gång!

Men nu är det iaf sängen som gäller. Kellie längtar nog lika mycket som jag för hon är extremt klängig och sitter och ser bedjande på mig. Harry ska vi låsa in i köket och katten får väl ligga där han ligger på bokhyllan.

Nattinatt för denna gång

Expressbrev?

Igår fick jag mina beställda kameratillbehör (G hämtade posten när han kom hem från jobbet så jag såg det i morse). Jag hade ju knappt hunnit stänga ner sidan innan dom damp ner i lådan! Himla fiffigt. Har inte hunnit prova dom än men jag antar att kameran lär gå varm ikväll.

Just nu sitter jag och tråkar i skolan och väntar på att skriva ner lite mer konkreta idéer om C-uppsatsen med A. Fick iaf min Latte vanilj så nu har denna dagen verkligen fått en kanonstart, trots tråket.

Ikväll ska jag dessutom träna med "mamma" A på vattengympan. Ska bli så skönt att komma iväg och röra på sig. Kanske jag får tillbaka lite dygnsrytm om jag är tillräckligt trött när jag kommer hem så jag kan somna på studs. Inte så lätt att få till när man oplanerat blir inkallad på nattpass, men det går!

Nu kommer A, bara att öppna Word och sätta igång :)

Sovmorgon

Så var man vaken då. Snart dags att gå och lägga sig igen så jag tänker inte anstränga mig för att gå upp och klä på mig nåt idag. Dagens klädsel: Pyjamas!

Det var så skönt att komma hem i morse och krypa ner i sängen och få en gonattpuss av G som låg och slumrade brevid. Mysponken. Ks pussar är ju standard och mer eller mindre irriterande när man helst av allt bara vill sova. Hon blir ju så hiiiimla uppspelt när man kommer efter att ha varit borta bara 10 minuter så förstå hela 10 timmar utan matte! Och Lille H kom och mötte upp i hallen och kurrade och spann medan han slängde sig på rygg framför fötterna. H låg och surade i köket och hade nog helst sett att Lille H skulle ätas upp. Trött stapplade jag in i badrummet och borstade tänderna för och sedan krypa upp för trappen och nästan somna innan jag hunnit lägga huvudet på kudden.

Trött efter ett nattpass är man alltid, men det här var något i hästväg! Det var knappt jag kunde köra hem. Rutorna nere och fullt vinddrag så gick det bra. Men jag stannade faktiskt till ett par gånger också för att sträcka ut mig och hoppa lite på plats så jag skulle vakna till.

Imorgon är det nya tag och nya uppgifter som ska bockas av från listan av måsten. Men nu ska jag njuta av att vara vaken en stund. Lite tända ljus, tv och en kopp te kanske?




Härligt kvällsmys

 

 


Nattpass i Sörping

Så blev det denna natt.

Ska försöka plugga och vila lite. Får se hur morgondagen ter sig och vad jag orkar göra då. Men förhoppningsvis jobbar jag bort det jag behöver göra i skolväg. Kanske hittar någon bra bok att läsa i...

Nattinatt

Tyreotoxikos och russin

Är ju inte direkt vad jag lider av. Tyreotoxikos innebär att sköldkörteln utsöndrar mer hormon än den ska. Det innebär att man får symtom relaterat till ökade aktiviteter i olika organ. Exempelvis en ökad hjärtrytm eller ökade tarmrörelser med diarré som följd. Sjukdomen kan leda till allvarliga tillstånd då kroppens organ slits ut snabbt.

Själv är jag ganska lat för tillfället. För viktnedgång i mitt fall krävs andra metoder så idag blir tilltugget till pluggeriet lite russin. Inte Emmis favvo, men det är iaf nåt att stoppa i munnen om sug uppstår. Bäst att fortsätta bläddra vidare... Tenta på onsdag nästa vecka!



Ett glas russin och flera tusen sidor till tentan


Bloggsmitta

E har blivit med blogg...


Lilla E, ny i bloggvärlden omgiven av stora stygga vargar?


Nya vårkänslor

Det har varit en skön dag idag, till slut. Morgonen var kall med is på bilrutan som följd, men så snart den var bortskrapad och bilen utkörd i solen kändes det lite lättare. Såg att den ena infarten till Linghem var avstängd. Kan misstänka att orsaken var den kollosala vattenpölen under järnvägsbron. Härligt att se att snön har smält och blivit vatten. Synd för han som sålde snö för ett par veckor sedan. Säsongen är över! (Det var någon som hade satt upp en skylt i Linghem: "Snö säljes!" med telefonnummer, namn och adress. Jag undrar hur många "kunder" personen fick?) Igår hörde jag och G ett stort brak när vi låg och myste framför tvn. Det var den sista snön på taket som rasade ner! Hela huset skakade... Men tackpannorna klarade sig :) Våren måååste vara här nu!

Nu har jag iaf gjort klart VFU-biten med handledaren där. Ska bara ha slutbedömningen med E-C. Etikseminariumet gick strålande och kommunikationsuppgiften känns inte riktigt lika tung längre. Tentapluggandet har kommit igång bra och datum för genomförandet av tentan är satt till onsdag nästa vecka. Kanske att stressen släppt en aning för dagen.

Vi får väl se hur man känner det på tisdag kväll nästa vecka.

När allt det tunga är över är jag iaf sugen på en tur till Ullared. Hmm, kanske den 7/4 kan passa? Någon mer som vill åka med? Kan behövas lite vårfint till garderoben efter den långa och snöiga vintern och starten på våren!


Kellie njuter av fjolårets vårblommor... ÅÅÅH, vad jag längtar!




Myshelg

Jag har helt skippat att öppna skolböcker denna helg. Jag har bara umgåtts med sambon och njutit av sällskapet, bråkat lite med för den delen men man har ju lite att ta igen... Igår träffade vi dessutom några gemensamma vänner som kom äver på en spontanfika. Så nerevåningen blev snabbstädad igår! Mycket uppskattat. Idag kom päronen och T förbi på en "fika" som blev en lunch som blev en fika som blev ett parti spel. Mycket trevlig avslutning på den sociala helgen.

Ett hus har vi också åkte och kikat på, men bara på utsidan. Får väl se om det kanske blir en tur till visningen också?

Nehepp, nu är det dags att återgå till skolarbete och jobba ikapp den tid jag försummat. Tror ändå att det var lite nyttigt att ta ledigt och låta bli att öppna böckerna i helgen. (Lite ångest har jag dock över det...). Imorgon är det etikseminarium och efter det kan jag iaf bocka av EN grej på min lista av måsten under tidspress. Sedan är det bara kommunikationsuppgiften och tentan kvar. Och så börjar nästa kurs, c-uppsats och ytterligare ett seminarium! Men det känns inte så betungande för då ska vi bara lufta våra tankar och starta en diskussion.

Hoppas er helg varit lika bra som min!

Härligt

En söt sambo kommer hem med mat till en nyvaken Emmi. Det tycker jag om! Jag var grymt trött i morse när jag slutade och det var nästan att jag fick stanna på vägen hem och sova några minuter för jag var så trött. Men jag lyckades klara mig med korta pauser för att vakna till. Hur som, hem kom jag och somnade som en stock.

Sedan vaknade jag vid lunch och gosade med katten. Sedan släppte jag ut katten och gick och la mig igen. Sedan låg jag och slumrade, läste och sov om vart annat. Kroppen känns inte riktigt i form för tillfället. Brukar ju alltid lyckas sova utan att vakna för mer än kanske toapaus och en macka under dagen och inte vakna till förrän runt 17-19 på kvällen.

Jaja, förhoppningsvis kommer jag i balans när jag känner att jag kan beta av lite skolarbete. Ska försöka bli klar med kommunikationsuppgiften imorron och fortsätta med tentaanteckningarna. Har ju försökt göra ett ordentligt arbete med PMen till basgrupperna så jag har nog nytta av dom!

Nu ska jag ge G en kram och sedan fortsätta mysa framför en stund till!

Hundvakt

Var hundvakt en stund igår på förmiddagen. Mammas och pappas Ozzy kom med buller och bång och hälsade på medan ägarna var upptagna på varsitt håll. En härlig vinterpromenad med kallt och snö tog vi oss. Solen sken men det hjälpte inte! Hur som helst plågade jag mina fingrar och tog några söta kort på O och hans vänner H och K.


Vissa njöt mer än andra av snön...



En något mer samlad och stilig Ozzy


"Egenmånad"

Idag har solen skinit hela dagen lika starkt som huvudvärken har givit sig till känna. Usch. Tror det är all stress kring allt som måste göras och som ska vara klart samtidigt som man ska dra runt ett hushåll med två hundar och en katt. Inget ont mot någon i huset, men ibland vill jag bara vara för mig själv och bara behöva bry mig om mitt. Inga hundpromenader, inga kalsonger att tvätta, ingen kattlåda som måste rensas, inget tjat om disk, inga extra matlådor som måste göras, inget utöver vad jag själv vill/behöver få gjort! Usch vad jag längtar till Norge så jag får min "egenmånad"...

Nu är det iaf näääästan bestämt. Jag och E åker i mitten/slutet på juni och kommer tillbaka en månad senare. Ska bli himla trevligt och kul och komma iväg igen.

Tillbaka till ett av mitt livs måsten, hundarna ska ju in igen efter kisspausen på tomten! Suck!

(Jag har varit pessimisst hela dagen... Går nog över till imorgon, hoppas jag!)

Hektisk tid över

Äntligen kommer min lugna vecka. Den slitsamma praktiken har bara ett pass kvar och sedan är det bara nåt seminarium, lite examination/uppföljning av kommunikationsuppgift, tenta och lite annat halvtrassel. Men nu har jag iaf tid att återhämta mig och göra klart de uppgifter som måste göras innan kursen kan avslutas. Sedan är det bara att ta nya tag i nästa omgång med valbar kurs och c-uppsats! Sen är det sommar och en ny hektisk period börjar.

I mitten av juni åker jag och E till Nordnorge för att jobba. Exakt vart vi åker får jag återkomma om då vi inte riktigt spikat vart än. Sedan är vi borta till runt den 15-20/7. I augusti planerar jag och U att komma iväg på lite äventyr. Vi är lite sugna på att åka till Egypten och titta på pyramider och bara njuta av sol, saltvatten och rejäl värme.

Nej, nu är det dags att göra natt av dagen! Nattinatt

Sliten men ganska nöjd!

Har äntligen skrivit klart bearbetningen till scenario 3 till basgruppen. Ska bara hitta en artikel om demenssjukdomar eller äldre och läkemedel. Och så är det den specifika delen också! Jaja, ska väl kunna klippa ihop nåt imorronkväll kanske?

Hur som, etikuppgiften är så gott som klar. Bara lite referenser som ska klippas in och en som ska läggas till, ska bara hitta den först! Haha

Nehepp, nu ska jag njuta av lite egentid framför tvn. Gustav lär väl komma hem om några timmar. Kanske skulle leta reda på nåt ätbart också! Hehe

Nattinatt på er

Magont

Alla går runt och har ont i magen och kräks kaskader. En annan har ont i magen och stressar ihjäl sig mer eller mindre. Det är inte speciellt kul när man gjort ett seriöst samtal med en patient som ska videoinspelas när kameran stänger av sig hela tiden! URK! FAAN säger jag bara. Tid för att göra ett nytt samtal finns inte alls! Hittar inte några minuter någonstans. Magknip lär väl följa med de närmaste dagarna. Dags att köpa hem lite lugnande och mjukmedel för magen så jag orkar de närmaste veckorna. Kanske inte ska jobba natten nästa vecka, men då kommer stressen över ekonomin istället. SKIT och BAJS!

Tur att man kan komma hem, ta en promenad med vovvarna och njuta av dagens sista solstrålar! Härliga vårkänslor börjar vakna till liv... Trots stress och magknip




Från dagens promenad i hemtrakten


Vårkänslor

Det känns att våren är på intågande! Äntligen. Satt vid datorn på praktiken och hade solen i ansiktet, kunde inte låta bli att sitta och le för mig själv. Härlig dag! Synd bara att den måste spenderas på en vårdcentral och inte ute på långpromenad med vovvarna. Får se om jag kanske orkar ta en rejäl promenix imorron. Hoppas det.

Känner mig lite trött efter helgens nätter fortfarande, men det ska nog snart vara åtgärdat

Har iaf gjort mitt samtal och spelat in på film. Synd bara att kameran inte ville fungera ordentligt! Grrr... Hoppas jag slipper göra om samtalet igen, blir så nervös av kameran. Usch och fy!

Nehepp nu ska jag njuta av min måndagskväll och att det är en dag mindre till helgen!

Invigning

Idag har jag invigt min chockrosa Hitachi genom att utföra två uppgifter, totalt är sex skruvar skruvade. Fyra till gardinstången i köket och två till tavellisten/hyllan som jag också satte upp i köket. Nu är det vårstädat i köket, tom kökshanddukarna är tvättade OCH strukna! Ska bara putsa fönstrena på utsidan och torka av köksskåpen lite mer noggrant så är det vår, iaf i köket.

I övrigt städade jag också ur hallen. Efter att ha torkat golv i både kök och hall var vattnet svart. Men nu är det rent och luktar gott. Imorgon blir det vardagsrum och matrum. Ska försöka få lite bättre ordning på grejerna här hemma... Det har lagts lite på is under hösten och vintern då det varit mycket med jobb och skola och privat. Övervåningen får vänta till nästa vecka. Helgen går åt till nattarbete, suck! Fem dagar på VFUn och två nattpass på jobbet, sen är det dags för fem nya dagar på VFUn.

Dags att läsa lite om astma så man är lite förberedd inför morgondagen! Dagen är inte slut förrän ögonen stänger igen och kroppen vägrar göra som jag vill. Det gäller att ordna magsår innan man blir för gammal!

Ännu mer vinter

Har det kommit ner från himlen idag. -7 grader och 10cm snö, det tar aldrig slut. Det är härligt med vinter, men när det är som det är nu är det mest besvärligt. Halt, blött, skitigt, rått och deprimerande. Men hur som helst, det är tecken på att våren skulle kunna vara i antågande. Stackars mamma som landar på Arlanda inatt efter två veckor i 40-gradigt Afrika.

Jaja, hur som helst ligger skolarbetet lika tungt över axlarna fortfarande. Känns inte som jag orkar fokusera på VFUn till 100%. Det är frustrerande och stressande. Borde verkligen tänka mer på mig själv och prioritera bort vissa saker. Trots detta ska jag jobba en natt i helgen. Jaja, jag kan inte bli annat än utsliten.

Ska försöka få ihop ett mail till Norge så man kan åka och sommarjobba i sommar. Får ta det imorgon om jag hinner. Efter praktiken ska jag iväg och storhandla med Anna. Ska bli kul! Äntligen ska jag köa skruv så jag kan få upp min gardinstång och mina tavelhyllor i köket. Sen är det gardiner och sånt som ska dit! Ska skura golvet ordentligt också. Kellies pulpa klipptes ordentligt vid sista kloklippnigen och har blött flera dagar efter att hon rivit upp den mot skaren på snön... SUCK! Det finns alltid mer man kan göra...

RSS 2.0