Packard Bell

Jupp, blev nyss ägare till en 11,6" Packard Bell dator, Hur skönt är inte det. Nu har jag en dator till skolarbetet som är MYCKET lätt och smidig att ta med överallt! Bra batteritid har den också vilket är toppen.

Nehepp, nu ska jag njuta av att vara ledig och att solen skiner.

Raindrops keep falling...

Usch vilket väder det vart idag. Jag som hade tänkt tvätta upp all tvätt idag, hänga ut på tork och vika ihop ikväll. Det sket sig... Har ingen lust att ha torkställningarna framme ju! Jaja, måste väl tvätta ett par tvättar iaf.

Röjde i sovrummet igår och hittade inte mindre än 13 T-shirtar som tillhörde G som låg framme. Kan man inte bara ta EN, använda den tills den är smutsig och sedan lägga den i tvättkorgen!? Ok, två kan han få ha framme, en arbets och en vanlig. Jaja, nu har dom hamnat i tvättkorgen och står först i kön till tvättmaskin. Har kört en maskin redan så det är väl dags att plocka fram torkställningen då... Ska bara röja lita i arbetsrummet så jag kan låta ställningen stå några dagar med gott samvete.

Hej på er så länge!

Då var man hemma då

ÄNTLIGEN!!!

Nu har jag hunnit komma hem och känna mig hemma.

Det var en pers att köra hem. Låååångt var det. Vi startade som bekant ca 03 i Kinsarvik och jag körde in och stängde av motorn på bilen här utanför vi sjutiden på kvällen. Då hade vi rullat i 78mil, gungat på en båt i två och en halv timme, samt ätit på McD. Färden började dessutom med att turbon inte laddade som den skulle, men efter den värsta biten över fjällen (där man hade önskat att T hade funkat) hoppade den igång igen. Den tappade laddning ett par gånger. Framåt Trollhättan slockar plötsligt motorlampan och T laddar igen! Himla finurlig bil som kan laga sig själv.

Har lämnat in min kära dator IGEN på service då den bara hakade upp sig och hade tappat all prestanda. Men den här gången kunde jag iaf lägga över alla mina filer, vilket inte var speciellt många. Jaja, den skulle visst prioriteras eftersom det förmodligenhände nåt med den, den senaste gången jag lämnade in maskinen (i maj). Så förhoppningsvis är den klar till skolan börjar. Annars investerar jag i en liten dator, typ 10 eller 12tum som ja har enbart till skolan. Så kan T få ta den sen när han sätter igång.

Nu ringer min mat och sovklocka, tror det ringer om mat!


Hem från Kinsardal, jag menar Kinsarvik

Äntligen har dagen, eller rättare sagt natten för vår hemresa kommit! Vi ska i natt 03:00 lämna denna plats och bege oss sydöst mot Sandefjord som första mål. Efter detta mål siktar vi in oss på McDonalds för att sedan mätta och glada gasa oss hem till Linköping och Skärkind.

Som K och jag sa idag:
- Det ska bli så skönt att lämna detta Kinsardal
- Kinsardal? Har du redan förträngt stället vi har varit på?

Haha

Jaja, några nya vänner, kontakter och erfarenheter rikare har jag blivit iaf. Får väl se vad som har hänt hemma nu. Har ju knappt varit hemma sedan april. Bara några korta veckor mellan varven till Norge och Thailand. Ska bli så himla skönt och komma hem och komma tillbaka till verkligheten.

Det var som jag och I konstaterade igårkväll, det är som att hamna i en serie när man åker iväg. Man träffar massor med mystiska människor som man snabbt lär sig att läsa. Både dumma, snälla, korkade och smarta individer, men samantaget blir det en ganska rolig serie man kan skratta gott åt i framtiden!

Några nya erfarenheter man lärt sig här:
- Att bädda sängen innebär att man ska plocka isär den och rengöra minsta mutter (varje vecka!) plus att hela rummet ska skuras, då räknas även ytterkrukorna in. Glöm att det finns annat att göra, typ medicinutdelning, såromläggningar, träning med pat, matning osv.!
- Parfymerade krämer är toppen att ha på trycksår, för det luktar så himla gott!
- "Äppjosbjola!?" "Mamma tiss, PSSS!" Språk har INGEN betydelse för att få jobb i Norge och då menar jag inte svenskar som faktiskt både gör sig förstådda och förstår!
- Man måste inte ha diabetes för att få insulin (vilket absolut inte är sant!) (sagt av en medarbetare)

Ojojoj...

Nej, måste nanna kudde en stund och försöka sussa lite... Snart dags att gå upp för sista gången här i Kinsardal, jag menar Kinsarvik!

Här är jag!


Solnedgång i Kinsarvik (utsikt från balkongen)


Bråvolltunet, min arbetsplats...

Nu vet ni iaf hur det ser ut där jag är just nu! Har saknat lite bilder i mina inlägg, men nu börjar dom komma!


En tisdag kvar...

Så ska man jobba dagpass hela veckan... Jag får iaf var ute och köra runt bland mina pensjonister (typ norska...)

I helgen jobbade jag dubbelpass tillsammans med tre av de andra svenskarna som var här. K jobbade enbart dubbelt på söndagen. Jaja, så kan det va!

Nu har äntligen solen tittat fram bakom dom mörka tunga molnen. Hoppas solen håller sig borta imorgon också. Ska ta en tur till forsen (några km härifrån) tillsammans med kameran. Kan säga att jag slarvat liiite med mina promenader. Men å andra sidan har det varit ganska hektiskt på jobbet med mycket spring så jag kanske har fått lite promenad iaf. Jaja, ska ta mig i kragen. Idag var jag bara så trött så jag orkade inte! Efter helgen fick jag seinvakt och idag en dagvakt. Svårt att somna hade jag för det hade hänt så mycka knasiga saker på jobbet och så hade jag såklart en himla spännande bok (som nu lyckligtvis är slut) som  jag tvunget måste öppna och läsa...


Ikväll ska jag försöka att inte börja läsa på nästa bok, men jag har kommit in i en läsperiod utan dess like. Sitter och längtar till nästa bok nu! Usch...  Ska ta och besöka de sista sidorna jag hade tänkt besöka och sedan gå hem och gosa ner mig i sängen med en ny bok!?


 

RSS 2.0