Skotersäsong

En kompis skickade sms idag och frågade om jag ville följa med till Thailand i två veckor i maj. Hade ju vart himla trevligt, men min lilla bubbe där hemma då? Och snuffsarna? Och studenten, och födelsedagen, och eventuella resan till Norge i sommar? Och tvätten? Och städningen? Och köket som jag hade tänkt måla om? Och matrummet som står i samma situation? Och tomten? Och...

Usch, blir ju bara mer sliten av att tänka på att komma hem... Allt som måste göras!
Det är himla behändigt att kunna åka ifrån sin vardag och jobba ett tag och inte kunna tänka på vardagen. Man slipper ha en massa saker som man borde, ska och måste göra! Inte konstigt att folk blir utbrända av allt som måste göras. Här är jag bara glad om det är full fart på jobbet för jag vet att jag kommer lägga mig i soffan och glo på reklam, nyheter, reklam och nyheter, (det enda som visas här...) har man tur kanske moralkakeserien "Sjunde himlen" går! Såhär skulle alla få ha det. Jag är så bortskämd att jag kan åka iväg och bara släppa allt. Men det är tack vare G som håller ställningarna som allt klaffar! Vad skulle jag göra utan honom?

Jaja, skotersäsongen här uppe är snart över, liksom min vistelse här. Hem till verkligheten och en massa måsten. Borta är ganska bra, men trots alla krav så är hemma bäst!

Jippii

Det är jobbigt att hör att det är 22grader varmt hemma när man själv sitter och tittar ut på snödrivan och håller tummarna för att det inte ska börja snöa igen. Tyvärr hjälpte inte tummarna denna gång. Men i helgen borde dom hjälpa. Det är sagt att det ska bli nästan 10 grader! Jaja, mer som kommer fram under snön. Visste tillexempel inte att det låg så mycket skit utanför hybelhusen (där vi bor) förrän för några dagar sedan när snön börjat försvinna ordentligt. När man ser all skit så önskar man nästan att snön kunde lägga sig igen! Men om en vecka såhär dags har vi kommit ut från Norge.

Jippii!

Den som väntar...

Det känns att man närmar sig slutet. De flesta jag har varit hos börjar tjata om att jag ska stanna och "finna mig en kjæresta". Men det är jag inte intresserad av. De överöser en med massa fina komplimanger och ska ha kramar och hålla handen och godis får jag av dem. Det är ju trevligt att man är uppskattad på jobbet, men när man blir uppskattad med kramar och godis av många blir det lite för mycket. Jag har ju iaf gjort bra ifrån mig, annars hade de nog inte tjatat så mycket som de gör (får man hoppas!).

Nu vill jag bara komma hem och få ligga i min egen säng, veta vart alla ljud kommer ifrån, slippa alla dörrknackningar om nätterna, ha Kellie och G i sängen. Jaja, nio dagar går ganska fort och den som längtar efter något gott väntar aldrig för länge.

Utsikter

Det är helt underbart. Temperaturen har inte varit under nollan på flera dagar! Snön bara smälter bort och nu börjar det synas vad som fanns under! Än så länge har en rabatt utanför huset kommit fram som är kantad av fina snäckor, några staket till hagar(?) har dykt upp, diken vid vägkanterna är synliga. Att man orkar leva med alltin gömt i 8 av 12 månader om året. Snön är härlig, men det är det som finns under också. Tror aldrig jag har uppskattat snöblask, regn och mulet väder så mycket som nu!

Varma härliga 3 plusgrader! Nästan dags att plocka fram sommarkläder nu...

Mera regn år Nordnorge så snön regnar bort! Fort har det gått! Det var ju inte länge sen det var snöstorm. Men man vet aldrig, det är fortfarande april så vad som helst kan hända. Längtar till sommar och fint väder! Verkar som det blir en sommar i Norge igen... Exakt var tänker jag inte avslöja förrän allt är klart. Är inte riktigt klart med lön och scheman och sådant än. Men det blir i Närheten av Hardanger verkar det som. Kul att se något nytt, eller snarare mer fjäll. Men dem är fina att se på och stå uppepå och se ut från.


Bild från Aurlandsfjället, sommar 08

Skrapa rutor

Under natten till igår stormade det någor fruktansvärt utanför fönstret på hybeln. På eftermiddagen när jag gick på jobbet fick jag rapport om att det hade varit vinterns värsta oväder. Det kunde man förstå för inte såg man speciellt långt ut genom fönstret.

Igår snöade det fortfarande och det höll på nästan hela dagen. När jag kompå jobbet stod bilarna begravda i snö. Ca 30cm snö var det och inte var det plogat. Hmm... komma ut...!? Men först det tråkiga: Skrapa rutor... 5cm is på alla rutor! Snacka om träningspass innan man skulle komma ut från parkeringen. Tyvärr var det inte jättekallt så snön var blöt och tung. Men efter ganska mycket skrapande och skottande slirade jag mig till slut ut från parkeringen och ut på vägen. Halt var det! Stackars de som skulle ut till Fjordgård och Bottenhamn, där hade vädret härjat ännu värre och fortfarande blåste det rejält.

På kvällen kom de med en snöfräs och tog bort snön mellan husen. Han som körde körde mellan vårat och grann-huset. Det slutade med att väggen där deras fönster från bad och toa blev nersprutade med snö. Hade jag kunnat hade jag definitiv lagt upp bilder! Det var kvällens höjdpunkt! Det var nästan som att se Stig-Helmers kläder bli utsprutade över snön när han sätter sig på en bil som kört fast i nån av hans filmer... Fast live och utan kläder.

Jaja, dags att gasa ut och köra genom snöblasket. Nu har det börjat regna ganska rejält så vägen blir iaf asfaltren!


Sommar...

Det känns långt borta med tanke på natten och dagens snöoväder. Just nu sitter jag och tittar på den 2m höga snövallen utanför fönstret. Hoppas man kan få sommarjobb lite längre söderut liksom... Vill helst inte se mer snö nu! Jaja, jag ska inte klaga. Har ju själv valt att åka iväg, men jag hade inte räknat med snöstormar! Får helt enkelt köra försiktigt ikväll och hålla alla tummar att jag inte kör fast. Nu har jag iaf fått numret till en som har traktor så jag kan ringa OM jag nu skulle köra fast...

Nehepp, skulle vara härligt om det faktiskt kunde bli sommar nu! 17dagar kvar sedan är jag hemma och kan stoppa in vinterjackan och skorna längst in i garderoben! Och då är det nästan redan sommar hemma.

Glass... jag menar snö, i stora lass

Igår var det snöstorm, eller inte riktigt kanske. Men det blåste och yrde om snön under kvällen. I morse låg 2 nya härliga dm med kramsnö. Husen var åter täckta med snö precis som när vi kom. Våren kommer ju aldrig här. Idag tittar solen fram och snön blir till vattendroppar som droppar från taken. Förutom när hela snöflak rasar ner så det dundrar utanför.

Ikväll ska jag ut och köra igen. Blir och jobba hårt och ensam. Ganska skönt faktiskt. Blir lite mindre rörigt. Dom är så hjälpsamma och alla vill hjälpa till. Men när man inte är inhemsk och riktigt hänger med i språket så blir det mer förvirrande än hjälpande.  Men jag försöker iaf! En del fastnar...



Vår, kanske?

Då var solen åter tillbaka. Den nästan värmer i ansiktet. Vi satt tom ute och åt lunch. Mitt i snödrivan, men har man bestämt att våren har kommit så har man. Hur som helst har måsarna börjat låta och småfåglarna kvittrar. Kanske att det faktiskt är vår. Trots att termometern visar minusgrader... Hoppas det inte blir några fler bakslag nu bara. Räckte med snöfallet igår!

Hej hopp, våren är här! Kanske...

Vinande eller vinnande...

Det ser dystert ut för min stackars dator. Han vill ingenting. Så några nya bilder kommer tyvärr inte komma på bloggen på ett tag.

Nu har det börjat regna här. Idag har det regnat massor! Så nu spolas snön bort. Igår var det också blåst och regn hela dagen, men så plötsligt när jag skulle gå hem från jobbet klarnade det upp. På bara några få minuter gick himlen från att vara mörkgrå till att bli knallblå med en värmande sol mitt på! Och så kom vi hem, pratade en stund och så bestämde jag mig för att få tiden att gå med en promenad. Men då var molnen tillbaka och friska vindar ven genom hela huset. Så jag satte mig på mitt rum och byggde korthus. Gick inget vidare då huset inte var riktigt tätt och vinden for rätt genom rummet. Suck! Vinden tog i ännu mer och hela huset knakade, sedan kom regnet.

Så det vart ytterligare en kväll med den knastriga tvn. Som tur var kom Humlesnurr och McSnurp fram i bild och förgyllde kvällen med sin närvaro ytterligare en gång! Det går inte att hålla sig för skratt när man läser alla lustiga namn de har på Galtvort (läs Hogwart, eller hur det stavas). De spelade lite rumpeldunk och fångade snoppar igen sedan var det dags för jakten på Voldemort. Tycker egentligen inte om H.P, men det blir riktigt roligt när man har de norska namnen!

Dags att slita lite för kronorna man tjänar! Undrar hur mycket jag får ut sen?

Helt självlärd

Sitter på jobbet igen. Igår stängde min dator av sig... Helt själv! Värst så duktig den ska vara då. Så nu håller både jag och K tummar och kryssar fingrar för att det ska hoppa igång igen. Annars blir det ännu mer långsamt att vara här än det redan är.


Påskafton

Nu börjar molntäcket spricka lite. Kanske solen tittar fram lite innan den ska gå ner? Hoppas bara att värmen stannar så snön fortsätter smälta och vattnet torkar upp istället för att frysa på.

Har varit uppe vid bensinstationen igen och köpt mig lite påskgodis. 16,90kr/hg kostar det, men det fanns små pappersskålar man kunde fylla för 59kr så jag och K tog en varsin och fyllde. Himla smaskigt! Så nu har vi ätit godis och druckit påskmust! Det fick vi efter promenaden uppför backen till macken.

Gustav har nu funnit fyra av de fem påskäggen jag gömde innan jag åkte. Han har haft det lite jobbigt med att inte veta var de låg. Så nu är det ett kvar, men det borde han hitta ikväll. Annars ringer han väl och blir arg om jag inte säger exakt var det ligger. Han är mitt lilla busfrö och beter sig som en envis 3-åring ibland. Men han är världens gulligaste.

Nehepp, snart dags att gå till jobbet och tjäna lite pengar så man slipper gå back på resan till Gibostad. Ska bli himla spännande att åka runt ensam utan någon att fråga på kontoret om vägen. Men det ska nog lösa sig. Jag har ju varit hos de allra flesta jag ska till om inte alla... Bara inte något trasslar till sig och någon blir sjuk!

WOHOOO!!! Solstrålarna träffar vattnet så det glittrar till! Blir nästan bländad när jag tittar ut genom fönstret. Här har ni en fin bild från mitt stora rum!


Professor Humlesnurr och McSnurp

Så var en filmkväll avslutad. Nu har vi tittat på Professor Humlesnurr och professor McSnurp. De utbildar Harry i att fånga snoppar. (Det är alltså Harry Potter på norska) Himla mysko namn på figurerna.

Kanske man ska se nästa film också och se vad som sker på skolan Galtvort nästa helg? Himla underhållande om man läste texten. Nåt större Harry Potter-fan är jag ju inte annars... Men på norska var det riktigt underhållande, nydeligt skulle man kunne säga!

Då var det nattinatti för min del. Bäst att somna tidigt så man kan njuta av sin sovmorgon vaken imorgon. Kanske det försvunnit lite mer slask så man faktiskt kan ta sig en ordentlig promenix!? Det är ju trots allt fortfarande ett par plusgrader ute. Sedan är det första kvällsvakten solo! Men det ska nog gå bra.

Nattinatt

Långfredag

Så har jag haft min påskfest. Crepes (pannkakor från igår och infrusen köttfärssås från i lördags) och svensk påskmust serverades! Mumma! Lär inte orka göra nån större påskfest för imorgon ska jag jobba kväll och sedan dag och sedan kväll igen. Så då blir det inte mycket tid över! Men, jag kan ju alltid ta mig ett glas must iaf!

Nej, nu ska ja spendera en stund framför film! Tur man har datorn och lite filmer man kan slösa lite tid på! För promenad nu resulterar i kallt fotbad. Bara den korta biten hem (ca 5min promenad) gjorde fötterna genomsura! Det var lite för klumpigt att släpa med gummistövlar på planet... Jaja, snön försvinner så sakterliga iaf. Nu har asfalten kommit fram på stora delar av vägen. Men där den inte kommit fram spårar man eller får vattenplaning. Men det är väl så det är på våren här uppe. Har iaf hört rykten om att det temperaturen ska hålla sig över nollan ett tag till! Kanske man måste införskaffa sig ett par gummistövlar om det ska fortsätta så!? 

 
Fina blommor från tomten hemma (våren 08)

Nehepp, det var den 5e gäspen sedan jag kom hem vid fyra-tiden. Man kanske skulle strunta i film och ta en tupplur istället? Hmm....


Långa korta dagar på jobbet

Så har jag det. Nu är jag färdig med mina uppdrag och väntar enbart på en kall middag som ska köras ut. Det kommer ta ca 30min. Och jag slutar klockan 15.00. Så man kan snabbt räkna ut att jag kommer sitta på kontoret i ca 4timmar idag igen. Men det är helt okej. Jag hoppas bara att det inte blir så varje gång...

Nehepp, kan ju ta mig lite soppa!

Solsken

Har läst igenom de bloggar jag brukar följa, allihop skriver om solsken och härlig vår. Själv får jag skriva om regn och moln... Inte det mest upphetsande direkt. Jaja, jag kommer komma hem till den riktiga våren då det definitivt inte blir några bakslag med minusgrade och snöfall utan snarare tvärtom: varmare än man tror! Ska blir så skönt. Men först ska jah härda ut i det gråa tråkiga vädret. Det blåser iaf ingen idag. Men K vaknar väl snart och då sätter det förstås igång. Brukar vara så iaf!

Nu kallar tvättmaskinen, se om det kan vara klar och om det finns någon plats i torkskåpen. Den nya huskamraten har tvättat hela morgonen och fyllt varenda pinne med tvätt. Hoppas det är torrt för henne, annars blir ja irriterad för då får jag gå med fuktiga byxor på jobbet imorgon. Hoppas K har fått sova. Den där maskin för ett jävla liv kan jag säga. Hela huset (nu menar jag det också!) SKAKAR när den centrifugerar!

Jaja, tur att man bara ska bo här i knappt fyra veckor till! Kan ju nästan börja säga tre. Det är trots allt den 4e maj som vi åker hem. Så den 3e maj är sista dagen i detta hus!


Jippii!!

Grrr!

Idag blev det upp tidigt på grund av att vår nya huskamrat, som förövrigt flyttade in ca 23 igårkväll, bestämde sig för att steka ägg och laga matt mitt på morgonen vid 7-snåret. Är man tvungen och dra igång världens cirkus i köket och slamra i alla skåp och greja med kastruller första morgonen? Grrr! Sånt tycker jag inte om. Hoppas inte det händer igen. Inte nog med det. Nu har hon satt på tvättmaskin som gör att hela huset vibrerar (ungefär som om en pansarvagn skulle passera utanför). Självklart ska hon få tvätta, men med tanke på att jag sa att K jobbade inatt och att hon skulle komma hem för att sova kan man väl tänka själv? Ingen vila och ingen ro. Jag som hade tänkt sov läääänge idag så dagen kunde gå lite fortare! Tycker lite synd om K också. Hon kommer hem till huset där det är svinkallt pga att äggen blev brända och fönstret nu står på vid gavel, dessutom stinker det bränt matos! Grrr! Kommer bli en lååång ledig, slö dag. Hoppas inte våran nya huskamrat är hemma i eftermiddag... Så man åtminstone kan få några timmar lugn och ro.

Ute har det börjat regna, men den snö som har tinat har under natten blivit till is. Så nu är väglaget blankis med vatten på. Kan inte bli mycket halare än så. Tror att dagens inplanerade promenad till bensinstationen blir inställd pga dåligt väder. Grrr! Inget går som jag vill idag. Ska försöka sova en stund, eller iaf vila bort ett par timmar framför en film. En rolig film så jag inte blir så irriterad...

Grrr!

Plusgrader!

Jupp, det var det sist jag tittade på termometern. Himla najs! Hoppas det håller i sig. Tyvärr blåser det en del och solen är inte lika synlig längre... Men vad gör det?




Min älskade Harry tittar på fina vårblommor!
Kanske grönskar det här också snart?

Snömodd

Har aldrig i hela mitt liv varit så glad för lite modd på vägarna! hoppas bara att det fortsätter smälta. Det enda problemet nu är att det ligger ett lager med cirka 15cm modd hela vägen till och från jobbet nästan och jag har inga gummistövlar. Menmen, våren kanske är på väg hit också?


Kellie njuter av vårblommor på tomten hemma (förra året)

Jobbet...

Då var det gjort!

Första dagen ensam i bilen på hemtjänsten på Gibostad! Himla skönt och veta att man faktiskt klarar jobbet. Var ju lite orolig igår, men det gick ju helt toppenbra! Hoppas bara att stomien inte börjar läcka eller sitter för dåligt för då blir det jobbigt.

Varm är jag iaf! Och mat har jag fått i magen av jobbet. De firade visst att de hade klarat en period med personalbrist. Totalt hade en "400%-stilling" saknats! Stackare... Inte lär det blir lättare i sommar då de ska hyra in TRE sjuksköterskor från bemanningsföretag, det kommer säkert också gå åt en del undersköterskor.

Snökedjor, scooteroverall, skyffel - Alltid med i bagaget!

Så har ännu en dag gått till sitt slut. Alldeles ledig och lång!

Imorgon blir det nya tag. Det blir premiär! Jag ska ut ensam i bilen och jobba inom hemtjänsten på Gibostad!

Ska bli spännande, samtidigt som jag är skräckslagen. Ska lägga om min första colostomi ensam utan handledning eller någon i närheten. Jaja, vad vore livet utan lite utmaningar? Tror jag kommer tro mer på mig själv efter att ha varit här. Hoppas bara ja någonsin slipper använda snökedjorna, skyffeln och scooteroverallen som alltid ligger och påminner om var man befinner sig, där bak i bilen. Har ju aldrig satt på nåra snökedjor på en bil och än mindre kört med dem på! Jaja, man får ta seden dit man kommer. Hoppas att inte vädret spökar för mycket i påsk bara. Har fått rapporter om att det ska blåsa ganska bra och bli nederbörd. Verkar inte vara nåt vidare väderförhållande om man ska köra bil mellan, över och genom fjällen...

Som skrivet var, snökedjor, scooteroverall och skyffel ligger alltid i bagaget i bilen. Utifallatt, så att säga!

Nej, sängen måste väl värmas lite innan jag somnar. Bara att sätta igång med det!
Nattinatt

Finnsnes

Skulle man kunna säga....

Var inne i Finnsnes idag och shoppade loss på Europris. Himla billig affär NOT! Jaja, nu har vi ägg, mjölk, lite bröd, kaviar och annat smått och gott över påsken. Och så fyllde vi på med lite snabbmat. Cheeseburgare med lite pomme och en dricka! 104NOK flög snabbt iväg... Menmen, är man i Norge så är man.

Blåste gjorde det, rakt igenom både märg och ben. Kändes inget vidare att vara i Finnsnes idag. Kanske är det bättre en annan dag? Men ligger det nära havet så gör det.

Usch, va länge vi ska vara kvar här... Fyra veckor på torsdag! Får dras med vinter några veckor till. Det är ju ganska vackert iaf!


Vägen till macken... Och ut mot resten av ön

Snö...

...är det jag har sett mest av idag. Det har tom snöat! Snö lär jag få dras med tills jag åker hem om man lyssnar på de som bor här på ön. Najs med snö, men inte i maj kanske...

Vi var ute på den "långa" rundan. Det var ca 3,5 mil till första stoppet. Där fanns ca 5brukare vi besökte. Under hela dagen lyckades vi avverka ca 11mil totalt i bilen. Så nu har jag varit på andra sidan ön och sett det stora havet utan slut. Himla fint med alla fjäll och den gnistrande solen, mot det blanka svarta vattnet. Och så givetvis "tunnélar" som mina kära kollegor säger. Lååånga smaaala mööörka tunnélar... När jag slutade jobbet började snön ramla ner från den mer mulna himlen, men nu har det spruckit upp igen och solen skiner. Jaja, blir ingen promenix just nu, måste vänta klart på den kära tvättmaskinen. Sedan ska golvet i Fellestovan torkas.

Och nu har det börjat snöa STORA flingor! Förhoppningsvis slutar det snart och solen kommer tillbaka. Det positiva med snöfall är att temperaturen stiger något.

Nehepp, nu låter det som att maskinen har centrifugerat klart. Dags att återgå till hushållssysslorna!

Flygbiljett

Så var första arbetsdagen avklarad. Satt mest och åkte runt i bilen och tittade på omgivningarna (fast vi jobbade, vi åkte bara mellan de olika brukarna)! Men om någon skulle be mig åka tillbaka till någon vi varit hos, skulle jag nog INTE hitta tillbaka och inte veta vem i sjuttsingen dom pratar om. Men det ska nog lösa sig. Har ju hela helgen på mig att lära mig var alla ca 100brukare bor! (eller inte...) Trevlig utsikt är det iaf! Snötäckta fjälltoppar, lite fjord och vikar, blå himmel var det också!

Vi får väl se hur detta slutar. Ska iaf tillbaka imorgon klockan 08:00 så än har de inte gett upp hoppet om mig! Jaja...

Snön ligger iaf kvar. Kallt är det. Dyrt i affärerna är det. Litet utbud är det också. Viss utsikt är fotad. Biljetten hem är beställd, kommer landa i Norrköping 19:15 den 5e maj.




Utsikt från rummet mot Gibostaviken (tror jag den hette). Fjälltopparna man ser är lite över 1000möh.

Utsikt från rummet, till vänster skymtar vårt fina lilla hus vi bor i.

Dagen har gått fort, men har varit vääääldigt lång!

Gibostad

Så var man framme.

Vi flög in över molntäckta fjälltoppar, landar på Bardefoss flygplats, omringade av de snötäckta fjällen. Går igenom flygplatsen, hämtar ut bagaget. Sätter oss på flygbussen mot Finnsnes. Väl framme i Finnsnes möts vi av S. Hon kör oss till Gibostad där vi får en rejäl rundvisning av byn. Trötta och alldeles slut kommer vi till sist till våra små rum.

Sömn!

Nu har vi varit i affären och kollat in läget. Köpte den obligatoriska pizzan! Ätit den obligatoriska pizzan. Klagat på kylan och snön, längtat hem lite grann. Brandlarmet har vi aktiverat, skattesystemet har vi nästan rett ut och det allra viktigaste: Internet är fixat! Wohoo!!

Kan inte bli bättre än såhär just nu.



Utsikten från sovrumsfönstret

Nervpirr

Nu är det inte många timmar kvar. Hoppas jag har fått med allt i väskorna nu. Resfebern är HÖG kan jag säga. Vet ju liksom inte vart jag hamnar. Det är inte som att titta i en resekatalog och se hur hotellet ser ut precis... Hoppas bara att det är en skön säng, nånstans att göra av kläderna, toa, dusch och ett hyffsat kök.



Jaja, vi ses i Norge!


15 timmar och 33 minuter

Så lång tid har jag kvar i vårvärmen innan planet lyfter och flyger mig mot Norge. Sedan. Det känns så kul att åka ifrån den varma härliga solen och veta att snön väntar på oss... Jaja, det blir ju några kronor i kassan, kanske man kan lägga på "det nya huset". Blir det inget nytt hus, får väl kronorna ligga och vila på kontot tills jag hittar nåt kul att spendera på!

OOh, 15 timmar och 27 minuter... Tiden går himla fort alltså.

Jaja, ska packa ner det sista och sedan stänga igen väskan. Sen är det nog bäst att vila lite så man orkar åka hemifrån inatt.

Hej hopp i vårsolen!
(kommer sakna dig...)

RSS 2.0