Härliga sommar

Varmt och skönt är det. Har parkerat mig i skuggan på vår lilla altan. Fjällen är inte tillräckligt höga för att skugga för solen så jag gömmer mig på golvet bakom planken. Missar visserligen fjordutsikten, menmen... Önskar det kunde fläkta lite mer! Jaja, snart kommer det ju svänga så det är lika bra att svettas järnet och gilla läget. Synd bara om alla gamla som blir helt orkeslösa och trötta. Inte orkar dom dricka och inte äta. Jaja, det är som det är med det.

Nehepp, svetten lackar och Emmi blev törstig. Är väl bäst att gå in och ta sig lite dricka. Ska bara försöka ladda upp lite bilder först.

Äh, jag får ge upp! Det tar så himla lång tid. Får bli en annan dag!

Husbilar och vägbyggen

Idag hade jag min första dag i hemtjänsten. Alltid trevligt att komma ut och rå om sitt arbete själv. Slippa lata norrmänn med konstiga rutiner. Hihi

Så glatt körde jag iväg i den lilla buckliga faran (en 10år gammal ford med missljud och trasigt lås på förarsidan). Hur som helst kommer jag till första stoppet och tittar in, det saknas material till omläggningen, blev en tur ner till kontoret för att hämta. Så var det lite utdelning av medicin. Sedan var det ner på kontoret för att hämta lite ny utrustning så jag kunde ta blodprov och kolla HBt (blodvärdet) hos en av brukarna. Sagt och gjort. Efter att ha gjort enligt konstens alla regler fick jag ett resultat utan dess like! Hmm... Bara ner till kontoret och hämta en ny omgång och göra om testet. Lämnade lite medicin, droppade lite ögon och duschade av en dammig gammal charmig dam. Ner till kontoret. Matutkörning... Hämtar maten och kör iväg, ser att det saknas mat till en brukare. Ner till kontoret igen! Hämtar maten och kör iväg igen. Sedan får jag en extra någon mil bort, vart bor hon då? Ner till kontoret igen! Ut på vägen och trängas med husbilar och vägbyggare... Väl tillbaka är klockan 14:17. 14:30 börjar rapporten. Inte hann jag duscha den sista damen! Attans!! Den spar vi till imorgon!

Nehepp, dags att hugga i och slänga i patienterna lite mat. Skulle visst få lära mig hur källaren fungerar också. Kan ju vara bra!


Kinsarvik

Efter många och långa timmar och mil i bilen rullade bilen äntligen in i Kinsarvik, den lilla byn där vi ska påbörja ett nytt sommarvik jag och K. Spännande!

Vi blev välkomnade och visade till vår lägenhet. Vilken utsikt!! OJ! Laerdal kan ta sig i brasan... (Ursäkta alla Laerdalsbor!)
Något spartanskt möblerat, men helt okej! Vi har vad vi behöver och sedan är det nära till jobbet! Får se hur det artar sig! Kommer iaf att få kombinera arbete i hemtjänst och instutition.

Hoppla, så har redan tre dagar flugit förbi! Dags att susa vidare i tiden och se vad byn har att erbjuda framöver!

RSS 2.0