ENSAM!

Jag lyckades med hela huset! Jag torkade tom golvet i både kök och badrum.

Bättre kan det inte bli. Nu är det dags för en dusch innan jag bäddar ner mig med en film ett par timmar. Köpte ju hem Avatar igår för 89kr på Mediamarkt (eller mediamarket som jag brukar säga för att reta G!).

Får se när han behagar dyka upp. Han har bjudit hem två kompisar till kvällen, men det blir väl som vanligt. Jag. Ensam. Hans kompisar. Vänta. Iofs är det trevliga människor men det är jävligt tråkigt att jag ska behöva styra skeppet ensam, det är iaf så jag känner just nu.

Kan säga att lilla G ringde precis när jag tryckte på tangenten för punkten i föregående mening:
- Vet inte när jag slutar, det strular på jobbet så jag blir lite sen.

TADAAA:

ENSAM...

Fältstudierapport

Då var den påbörjad iaf. Ca 600 av 2000 ord är nu nerskrivna i dokumentet. Får väl se om det blir några fler under dagen eller om jag fortsätter senare i helgen.

Nu ska jag iaf damma av dammsugaren och försöka dammsuga hela huset. Brukar inte bli så lyckat då jag normalt ger upp efter antingen över- eller undervåningen! Men vi gör ett försök!

Sötaste kalsongen

Absolut den trevligaste pojken svarar i andra änden med ett glatt hej, vad kan jag hjälpa dig med?
Väl värt att sitta i telefonkö för att få det bemötandet. Det ska vara Norge till detta!

Skulle ringa och fråga om hur jag skulle fylla i selvmeldingen (typ deklaration) för jag förstod INGENTING! Mer än att jag skulle fylla i namnet och lite uppgifter om hur länge jag jobbat. Så dom bitarna var ju iaf ifyllda.

Jag svarar iaf killen med ett hej, jag kanske verkar dum men jag behöver hjälp med att fylla i selvmeldingen. Jaha, men då gör vi det tillsammans svarar han, det är alltid roligt att kunna vara till verklig hjälp! Shit tänkte jag och höll på att svimma. För en sekund fick G nästan konkurens!

Efter några trevliga minuter lyckas vi tillsammans få ihop min selvmelding! Jag lyckades dessutom få svar på varför jag efter tre eller fyra tidigare deklarationer som varit ifyllda, nu plötsligt skulle fylla i en själv. Han svarar med att det är etaten som gjort bort sig och ber så mycket om ursäkt. Han bekräftar också min misstanke om att jag är registrerad som egenföretagar, hur det nu gått till!?

Nej, nu är det dags att sortera kläder. G ville inte behöva fråga om kalsongerna är hans. Vet inte vems dom annars skulle vara? Vad jag vet har han inga kalsonger med glada färger, blommor eller tjejiga grejer! Men karlar är karlar så det är lika bra att sortera! Himla skojsigt att vara heltidsstuderande timvikarie och hemmafru på samma gång...

Irriterad

Idag sparkar barnkursen igång lite mer på allvar. Suck!

Iofs är ämnet intressant och relevant för utbildningen, men varför ska det vara så struligt? Jag hade önskat att jag hade fått mer information och fått träffat basgruppen innan man begav sig ut på fältstudier. Det är inte så lätt att kunna planera om man inte vet vem man ska skriva med. Det lutar åt att jag får dra lasset på egna axlar. Suck!

Jaja, då kan jag ju styra tiden själv så det lär bli att jag klipper ihop en rapport under helgen så jag kan stryka sträck över den uppgiften. Helst hade jag velat veta hur jag skulle göra med skrivkompis så jag hade kunnat påbörja uppgiften nu under de två och en halv veckorna som jag bara gått hemma. Men vad gör det att man stressar och sliter ut sig under pågående kurser?

Nej, kanske jag kan lämna min tråkiga attityd i texten, ta ett djupt andetag och försöka få lite positiva tankar kring kursen...

Barn är söta...??


Kladdkakekväll

Har smaskat i mig lite kladdkaka med kesella! Något misslyckad kaka då den var i ugnen lite för länge, men vadå... Smaken är iaf densamma i stort sett!

Snart kommer söta G hem också!


Längtan

Jag skulle så hemskt gärna vilja ta ett lån och köpa ett hus! På söndag ska vi kika på ett och jag hoppas att vi är ensamma och kan lägga ett skambud som antas så vi sedan får kalla huset vårt alldeles egna! Det är visserligen ett renoveringsobjekt, men jag ska nog kunna stå ut med det om jag bara får kalla det mitt eget och slipper all fukt i källaren.

Men först ska jag längta lite till söndag så får vi se om drömmarna om just det huset lever vidare eller om vi blir avskräckta av mögel och budgivningar...

Converse

ÅÅÅÅÅH!!! A bara sitter på msn och tjatar om converse. Jag blir ju så himla sugen på ett par nya. Mina gamla bruna börjar liksom sakna mönster på sulan. Det är inte långt kvar innan dom tar in vatten och det blir fotbad när det regnar.

Blir att spana på www.junkyard.se där det fanns massor med olika färger! Dock inte speciellt billigt :(


Bus bus

Så var buset färdigt! Undrar vad mamma ska säga...



En "pajasorkidé" Zygopetalum


Hjärtsnörp

Kanske man ger mamma en släng imorron när man kommer och visar upp mitt lilla bus?

Sol!

Igen!

Härligt....

Nu ska jag hänga den precis färdiga tvätten innan jag beger mig in till stan. Och tvätten, den ska hänga ute...

Grålle

Idag har G blivit en "grålle" rikare.

Grålle är en gammal traktor som är grå. Den används inte av någon idag, mer än som renoveringsobjekt och kanske om man vill ställa upp i veteranplogstävlingar eller uppvisningar eller nåt.

Hur som, otroligt söt är den lilla traktorn. Bild får komma senare för nu ska jag sova!

Ladda Ladda Ladda Ladda...

Fredagsmys, oensam!

Så kan det bli ibland när smabon håller sig hemma!

Efter en sväng förbi hans svärmor (min mamma alltså) för att hjälpa till att byta från vinter- till sommardäck åkte vi och köpte pizza. Hem till morsan igen och glufsa och glo på Ankan. Vilka spännande människor som söker som assistenter, förmodligen framställda som ännu mer vridna med lite hjälp av skicklig klippning. Den blonda som bad om ursäkt för allt... Hon gav oss ett riktigt gott skratt!

Men nu sitter vi här hemma, ensamma, tillsammans, filmsugna. Så det får bli att somna till nån film. Men ikväll somnar jag iaf inte ensam! Ibland har man världens bästa sambo :)

Bitfri bebis

Vet inte hur mycket jag fick ut av fältstudierna på BVC för tillfället men förhoppningsvis så ska det vara tillräckligt för att klara ut uppgiften. Jag har iaf haft himla trevligt på BVC-mottagningen där jag hoppat mellan H och N och fått lite hjälp att jämföra barns utveckling.

Kan ju säga till alla som vill bli BVC-systrar - INGET BEBISMYS. Du mäter, du väger och du pratar (med mamman eller pappan alltså). Men man känner sig ändå uppåt efter att ha tittat på dom små liven som för det mesta ler!

Hur som, nästa helg har mamma kommit på att jag ska följa med till Skåne där kusin har fått bebis. Får väl se om dom lyckas få bebisen i famnen på mig. Är inte helt förtjust i att lukta och gosa bebis faktiskt. Även om en av mammorna satte sin dotter i knät på mig (bara sådär) med förklaringen att det var närmsta famnen då hon skulle dyka efter nåt papper.

Bebisen var snäll och bet inte! Vi får väl se i Skåneland...


Ändrade planer?

Kanske inte blir det vardagsrum som ligger under sovrummet jag just nu befinner mig i som blir ommålat i sommar...

Kanske blir det ett annat rum några mil härifrån, eller rättare sagt 10 andra rum?

Renovering önskas

Blev plötsligt väldigt sugen på att renovera vardagsrummet!

Funderar på hur man skulle kunna göra...

Behövs ju lite mer förvaring så eventuellt kanske man skulle kunna bygga en skåpsvägg med lite snygga luckor. På den väggen kan tvn få sitta, ovanför skåpen.

Sedan skulle en ny snygg soffa passa utmärkt. Efter att hunden var lite dålig i magen och hoppade upp i soffan... Nej, jag skriver inte mer. Kan bara säga att jag har tvättat ur den, men vetskapen... Jaja NY soffa tack, helt enkelt!

Lite nya fräscha kuddar i soffan och kanske en matchande pläd! Iofs har jag en jättesnygg från Klippan.

Soffbordet får stå kvar och min gulliga fåtölj med fina skinnet ska också vara kvar. Bokhyllan och stereoskåpet får vi avvakta med, det beror lite på hur mycket min nya skåpsvägg sväljer.

Lite ny färg på väggarna ska det iaf bli! Bort med de urinfärgade tapeterna och upp med lite fräscht och ljust, kanske vitt?

Hur som, än är det bara planer. Kanske man kan fixa till det under sommaren när jag har sommarlov?

För jag lever i synd...

Jorå såatte...




Produktiv dag!

Det har det definitivt varit. Jag och A har fått ihop 90% av bakgrunden till uppsatsen. Det är jag som sölar med Orems egenvårdsteori som kort ska beskrivas. Men snart börjar även den blir lite åt det färdiga hållet. Kanske att jag redan imorgon hunnit få ihop text och referenser?

Vi har också börjat leta artiklar och har på de första söktermerna sållat ut artiklar med hjälp av deras titlar. Vi har 31 abstract att läsa igenom. Jag säger bara Go A och Emmi!



Härliga helg

Jajjemän! God mat och goda vänner har varit övergripande tema denna helg! Igår var det grillat idag blev det hemmagjord lasagne. Riktigt mumsigt.

Nu är också sommarplanerna mer eller mindre spikade. Vi ska skicka ut lite mail bara för att se om vi kan få upp Es lön lite till, men ett ställe har vi iaf tackat ja till, lite preliminärt sådär!



Mumma på grillen


Pappa kom hem, för vi längtar efter dig...

Stackars pappa sitter i Indien och håller tummarna för att få komma hem. Undrar hur det kommer sluta. Han är visserligen inte helt upprörd för han hade visst en del arbete han kunde göra om han blir kvar. Nedrans aska från vulkanen som ska hålla på och lägga sig över Europa på detta sätt! Hoppas den försvinner snart annars kan han bli kvar ett bra tag. Men å andra sidan kanske det är det företaget behöver för att rulla igång på allvar?

Neej, för att vara egoistisk: Pappa kom hem...

Hemkommen...

Dags att nanna kudden. Men först var måste jag varva ner lite. Vaknar till av att sätta mig bakom ratten för att köra. Så när jag kommer hem är jag så pigg så det blir svårt att somna. Men det är ju tur att man inte blir trött bakom ratten iaf. Normalt brukar jag ju låta G köra, men han skulle ju jobba idag.

Trevlig grillkväll blev det iaf. E och hennes två kompisar J och S var med och vi diskuterade givetvis många intressanta ämnen, men jag tror att sex i alla former och även toa-vanor blev de ämnen som blev mest utforskade. Förstår inte varför, men sedan man började jobba inom vården pratar man jämt toalettvanor och allt vad det kan innebära. Okej att man gör det på jobbet, men på fritiden när man är bortbjuden?? Tror inte jag skulle vunnit någon etikettävling iaf! Jaja, vi var ju fyra stycken som drog igång samtalet så jag var iaf inte ensam.

Nehepp, kudden behöver sällskap och lakanet fryser visst. Bäst att krypa ner! Lille G ligger ju där och numera verkar K återställd efter sin räsermageepisod (för att fortsätta samtalstemat från kvällen och natten) och får även hon sussa i sängen. Mellan matte och husse givetvis! Så det lär väl bli ett evighetslångt pusskalas innan hon kommer till ro.


Blåst blåst blåst

Jösses vad det blåser! Det var tom svårt att få upp ytterdörren när jag skulle släppa ut hundarna. Vi får väl se om det blir någon grillning hos E ikväll...

Tacopartaj

Tänkte jag skulle göra nåt gott till oss ikväll. Det slutade med lite taco!




Men vad är det för vits att äta med bordsskick när man ändå är ensam hemma...?



Knappar och tummar

Så var dagen snart till ända, iaf skolmässigt. Några sidor med tunga ord till C-uppsatsen är nerknappade och några fler artiklar inlagda i RefWork.

Vilket underbart program detta RefWork är! Du bara gör att par tryck direkt i sökningen, för över till programmet, startar nästa program, gör ett par klick till, klickar några gånger till, håller tummarna och VIPS så har du ett dokument med referenser på rätt ställe med en referenslista som är precis perfekt.

Låter det krångligt? Prova istället med att leta reda på artikeln, kolla vad den heter, var den är publicerad, när den är publicerad, skriv ner alla författare och all annan info om artikeln typ 45gånger så ska du se att ett par klick och tummhållning är mycket roligare!

Phu

Då var tvätten torr! Bara att bädda rent och vika in resten kvar nu dårå... Suck! Men vilket bra torkväder det har varit! Sol och en hel del blåst. Nu har det dock mulnat på lite. Hoppas solen kommer tillbaka imorron för då vill jag få ett täcke tvättat och det tar flera dagar att få torrt inne...

Trött är jag efter löprundan med H också. Skönt att komma ut och röra på sig lite, men shit vilken totalt frånvarande kondis jag har. Det får det bli ändring på, iaf till sommaren!

Nehepp, åter djupdykning i den spännande bakgrunden till C-uppsatsen! Och sedan ska det granskas...

Tvätta, städa, dammsuga... Vad roligt allt sånt blev plötsligt

Så är det när man sitter med skolarbete varenda gång. Är inne på andra maskin med tvätt nu och idag blir det att hänga ute. Så himla jobbigt att ha lakanen ihopvikta hängandes på tvättställningen... Så det är tur att det är fint väder nu!

Men nu är det dags igen, efter lite paus med lunch, att ta tag i arbetet igen.

Pasta med räksås blev det till lunch, vi får väl se hur länge den mättar magen...


Porrigt

Hur kommer det sig att man alltid har så himla kul på msn innan/när man ska sova...??

Jag säger bara att A och jag snart kan skriva en bok av våra porrdiskussioner. Vi har lyckats vinkla det mesta in på porrbanan. Ikväll lyckades vi få ämnet grannbråk in på porrämnet, eller åtminstone mer in på sex och sånt.

Skitsamma...

Porr porr porr (nästan så katten låter när han retar H)

Bildlek

Är så grymt sugen på att skaffa photoshop...

Har iaf investerat i en rjäl extern hårddisk för mina foton! Hela 1Tb är utrymmet på disken.
Nu ska det läggas över lite bilder. Får se om jag kan hitta några fina jag kan dela med mig av!




Solsken

Känns verkligen vårigt idag! Jag och S träffades, efter ett uppehåll på nåt år eller så och gick en sväng med vovvarna. Så himla skönt. Det blev en tur på Himpa och H badade såklart. K nöjde sig med att doppa tassarna i vattenpölen/sjön. Ks bror (Ss hund) plaskade i ordentligt och tog sig en simtur!

Vi avslutade med att sitta på stenarna och njuta av värmande solstrålar och pratade om både ditt och datt. Helt enkelt en trevlig promenad!

Väl hemma var K trött och la sig en stund i solen...



Statistik

Kurvan på besökare börjar stiga, keep going people :)

Har nu studerat och läst igenom statistiktentan så jag kan allt säga att jag faktiskt KAN läsa av kurvan! Hela ÅTTA av elva poäng lyckades jag skrapa ihop. Det måste jag räkna som riktigt bra. Iofs är ju inte "gullet" känd för att vara en elak rättare men jag trodde inte att tentan skulle vara riktigt så godkänd! Alltid trevligt med positiva överraskningar.

Nu får det bli en söt liten piggelin som avslutning på den soliga dagen!

Problempengar

Hur kan man ha sån tur att man måste välja mellan sommarjobb och även fast man inte har hört av sig på en stund så ringer dom ihärdigt och lönen skjuter i höjden. Synd bara att detta paradis befinner sig på fel sida av landsgränsen. Men för en månad spelar det ju inte så stor roll!

Så vi får väl se vart det gasas, för bil tar vi iaf till jobbet jag och E!

Mumma för magen och telefonräkningen

Att man inte kommer på nya grejer att laga oftare. Idag blev det fisk i ugn med creme fraichetäcke med iblandad tomatpuré. Fisken kryddades med lite salt och citronpeppar. 45min i 200grader och vips så var det klart! Serverades med poatismos och efter att magarna var mätta blev det tre matlådor! Helt suveränt. Den rätten blir det fler gånger.

Har fixat nytt abonnemang nu också. Inför sommaren blev det byte till Telenor med låga priser när man befinner sig i Norge. Att G dessutom har bytt till dom gör inte anledningarna färre så nu är det gratissamtal igen! Till det nya abonnemanget blev det självklart en ny mobil, en vit Sony Ericsson Aino. Hur smart är det då, vit telefon...? Hur som, snygg är den och bra verkar den också vara!

Nehepp, lite rena lakan ska det visst bäddas med nu så man kan sova som en prinsessa sen!


Väckarklocka...

I morse vaknade jag av en vansinnig G som vrålar: Vet du vad klockan är? Vet du det?? Den är fem över halv sju!!! Du skulle ju för fan väcka mig vid 5 för att jag skulle hinna! Va FAAAN!

Himla fin början på dagen så jag somnade om och tänkte att jag nog ska kunna få en bättre start. Så jag somnar ganska snabbt om igen. Efter en liten stund ringer G lika arg igen: Ska du nåt till N idag? - Nej... - FAAAAN DÅ!! Deklarationen och fakturan ligger hemma...

Så jag somnar om igen och gör ett nytt försök igen till att få en bättre start på dagen. Denna gång lyckas det. Solen skiner på sovrumsfönstret och jag är officiellt vaken och uppstigen runt halv 9.



Visserligen taget på landet, men det är ju samma sol :)


Missinassen

Vad är det som gör att man inte kan sova?

Antar att jag har lite för mycket stimuli runt mig med tanke på att smabon halvsnarkar, hunden piper, sparkar och moffar om vartannat, tvn står på och internetanslutningen jobbar för fullt. Himla dumt...

Tankarna verkar också flöda rätt duktigt. Ska försöka trycka på så många avstängningsknappar som möjligt och lägga huvudet på kudden kalla på John Blund och sedan sväva bort i drömmarnas land några timmar.

Bäst att ladda inför morgondagens aktiviteter:
- Städa
- Bädda rent
- Söka artiklar
- Tvätta och hänga tvätt
- Handla
- Träna
Inget speciellt, men lika viktigt med ordentlig sömn iaf!

Nassinass

Sol i sinnet

Och ute idag faktiskt. Jag och lilla sambon och M åkte iväg en sväng till T och Ks stall. Där träffade vi hela stallgänget, eller iaf delar av det. Fick reda på att Holsets mamma ska få en ny kull och söta J tyckte jag skulle ta hem en kattunge så lite preliminärt sådär har vi döpt en till Garret. Vi får väl se om "Garre" får följa med hem om några månader... Haha. Kommer bli rena rama zoot här hemma!

K och H var med och sprang lyckliga omkring på gårdsplanen och hälsade på dom små hundarna. Till slut blev K trött och ville helst bara få slappa i mattes knä. H å andra sidan blev bara mer och mer sjövild och när G slutligen startade fyrhjulingen började han jaga den med all energi som fanns. Han försökte stoppa den genom att hugga den i hjulen (!) medan G körde. Jag säger bara: Jävlar vilken tur att han INTE slog ut några tänder...!!

Nu har äntligen lugnet lagt sig i huset! K tuggar ben och H sussar sött... Lille H är ute och förhoppningsvis blir mer förtjust i att vara utekatt. Hur kan en katt välja att gå in så fort ytterdörren öppnas? Den kan stå öppen i flera timmar och ändå håller sig kattskrället antingen inne eller MAX på trappen. J, som lurade på G och mig lille H skrattade när jag berättade om det och sa att hela kullen var riktiga utekatter och att han säkert också kommer bli det, så småningom... Suck! Bara att vänta och se! Men det är å andra sidan en ganska mysig katt så han måste inte bli en ren utekatt.



K och J njuter av solen utanför stallet


Suchi, svart och rött

Det vart precis så trevligt som jag hade trott. Massor med minnen, både bra och dåliga togs upp samtidigt som vi avnjöt sushi i den svart-röda lägenheten hos Anna T. Grymt länge sen vi sågs, vi talar om en 5års-period eller ännu mer om man räknar bort att vi bara sågs på skolan och inget "privat". Grymt kul! Måste göras om SNARAST, (inte 5-årsperioden alltså)!

Vi konstaterade att vi gjort en hel del underliga saker under den period vi umgicks. Typ vinkade till nattarbetarna som gick hem från Whirlpool under morgontimmarna när vi kände för att gå en promenad (vi talar om någon gång mellan klockan 04-06). Så grymt kul att uppleva alla skojiga minnen lika tråkigt var det att upptäcka att våra liv har förändrats inom familj och vänkrets ganska rejält åt det sämre hållet. Men så är väl livet?

Ena dagen har man allt, nästa kan det vara borta. Fick höra om en gammal klasskompis som hade förlorat sin mamma under högstadiet. Under mars i år förlorade han också både sin styvmamma (sedan många år) och sin pappa... Det är många saker som kan förändras snabbt.

Kärlek och sorg tillhör väl livet även om båda delar kan ställa till med en del trassel? Jag själv känner mig för tillfället extremt lyckligt lottad med flera toppenvänner som jag vet skulle ställa upp med extra kärlek om det skulle tryta. Jag har två underbara bröder. Dessutom har jag min älskade sambo. Jag har mer kärlek än jag behöver för tillfället och jag hoppas att någon känner sig träffad när jag säger tack för att DU finns!

Jag hoppas också att mina vänner vet om att min kärlek finns om det skulle tryta hos er! Det är bara att slå en pling, maila, skriva på fb eller använda msn vid behov.

KÄRLEK!!

Inlägg

Har varit och tränat idag. Nu känner jag mig mer eller mindre helt slut. Förstår inte varför minsta grej ska ta musten ur mig fullständigt. Jaja, så är livet!

Nu ska jag njuta av att inte har någonting inskrivet i schemat på två och en halv vecka. En sista minutenresa ligger MYCKET nära i tankarna... Men man ska ju ha någon att resa med också. Vi får väl se hur det blir!


Continued

Idag har jag bara flamsat. Jag tror det är fortsättningen från igår.

A och jag satt och skulle få ihop en bakgrund till uppsatsen, men eftersom "någon" (jag alltså) inte kunde koncentrera mig blev det mycket flams. Till slut gav vi upp det tunga med att leta artiklar och gick över på att planera in olika moment under C-uppsatsen. Typ delmål som bakgrund klar! Efter att ha samlat ihop mig övergick vi till att leta artiklar och några hittade vi faktiskt! Projekt på It´s är startat och numera ligger också aktuella artiklar inlagda i respektive mappar.

Är så skönt att ha arbetet påbörjat samtidigt som det känns som det skulle kunna bli ganska mycket och hårt arbete under våren, sommaren och hösten. Tur att jag inte har något schemalagt arbete under augusti så jag kan jobba med uppsatsen då lite.

Nehepp, dags att göra nåt annat än leva bloggliv, hundpromenad kanske?


Hemma bäst...

Men borta idag var riktigt trevligt och roligt idag!

Dagen började 02.00 med att jag vaknade och inte kunde somna om. Jag låg och vred och vände mig. Till slut gick jag upp. Att sova 30min för att sedan vakna gör en bara tröttare. Sedan satte arbetet igång. Jag slog på tvn och kikade på ett program från Norge med original under tiden som jag strök lite kläder torra. Hade inget torrt rent så så fick det bli! En duch, en skvätt kaffe, lite drickyoghurt och sedan ut i bilen. E kom och vi åkte, hämtade upp A och sedan var resan igång.

Drygt 30mil senare parkerar vi på Gekås stora parkering. Affären öppnar och shoppingsignalen är given. Kundvagnarna fylls och kreditkorten dras. Ut kommer vi nöjda med varsin uppsättning nya kläder uppblandat med lite annat. Bland annat hittade jag en skinnplånbok, en ny handväska (oooh så nödvändig...), Ahlgrens bilar till G och en laptopklisterbild (vad det nu egentligen kallas har jag inte i huvudet) att sätta på baksidan av skärmen. Kommer bli himla snyggt tror jag!

Efter Gekås blev det en tur bland butikerna runt om. Även här gick det att göra ordentliga fynd. Jag hittade bland annat en fin klänning till examensdagen (eller annan högtid) för 100-lappen som tidigare hade kostat 799. Sånt gillar Emmi! Lite presentpapper från Panduro vart det också. Två rullar med 10m papper för tillsammans 49kr.

Efter sista butiksbesöket bar det av hemåt. På vägen stannade vi till vid en rondell med jättesöta kaniner gjorda av granris som sedan målats och i andra änden av samhället fanns en rondell med motsvarande hundar. Denna rondell åkte vi många varv i medan E la sig i baksätet och fotade. Tror att dom som kom och passerad undrade vad vi höll på med, men vi hada iaf kul! 

På vägen hem blev det GIVETVIS besök på McD, tom två! Ett då vi köpte "Moccashake" och muffins och ett då vi fyllde på våra magar med lite energi.

Hela resan fyllde vi med musik, skratt och trevliga samtal om diverse. Mer ingående än så tänker jag inte bli. Vi har iaf konstaterat att vi MÅSTE träffas snart igen för att typ grilla! Skulle vara himla kul så hag hoppas vi kan hitta ett gemensamt datum snart. Både E och A verkade vara nöjda med resan och medresenärerna. Man vet aldrig när man för ihop två främlingar.

Nehepp, nanna kudden, ladda inför morgondagen. Bilder får komma en annan dag, typ imorron.

Nattinatt

Nanna kudden

Imorron blir det utflykt och shoppa loss! Jag, E och A tar bilen ner till Ullared och kikar runt på vad som kan finnas i butiken. Man får väl se vad man kan komma hem med. Kanske en ny vårjacka? Nya sommar/vårskor? Kanske ett par jeans?

Hur som, imorron bär det av. Klockan är ställd och musiken laddad! Just nu ligger jag och myser med en sovandes hund mellan knäna. Hon somnade brevid bena, precis vid sängkanten förut och vaknade av att hon drösade i golvet så nu lär hon vägra ligga någonannanstans än mellan mig och G. Det är ju JÄTTEHÖGT från sängen och ner... Hon hoppade upp direkt från golvet och gick ett varv i sängen och kikade ner på golvet. Hon vart lite överraskad av att vakna på golvet, men så blir det när man ska hålla på och springa i drömmen så fort man somnar! ÄLSKARÄLSKARÄLSKAR denna charmiga lilla varelse...

Nehepp, nanna kudden var det. Klockan ringer vid 3.00 och då ska jag upp, ta en dusch och fixa lite frulle till resan! 3,5timmar i bilen kräver att man har färdkost.


Nu önskar jag och K alla en godnatt!


Påskmat och discobowling

Dagen igår började med att vi käkade lite påskmat som mamma knåpat ihop. Mumma för magen!

Det också lite discobowling med hela familjen. G var givetvis också med och försökta träffa käglorna där borta. Bröderna och pappan spelade på en bana och jag, G och mamma på den andra. Vinnare blev pappa eller E och förlorare jag eller G. Men vad gör det när vi hade kul! Ingen av oss är ju nån proffsbowlare så några poängresultat kommer inte delges här!

Givetvis var det någon som tappade ett klot bakåt, denna gång INTE jag utan pappa. Det lyckades tom fastna på film! Själv lyckades jag iaf med två eller tre strikes på fyra omgångar. Ett par spärrar lyckades jag nog också med. Men annars var det många klot i rännan. Tur att poängräkningen inte fungerade riktigt så man iaf fick några poäng! Hihi


T väljer klot, vilket ska jag nu slänga i rännan??



Mamma in action



E och pappa håller koll på spelet


Påskmat

Igår var vi hos svärisarna och fick räklåda vilket smakade mumma, så vi fortsätter på ägg-temat och åker och äter påskmat hos päronen. Men först ska vi åka och kika om mekonomen är öppet!



Svärmor med vovvarna


Vattenvattenvatten

Vatten överallt var det när vi svängde in på lilla grusvägen fram till landet. Iaf på tomterna som ligger ner mot vattnet. Flera bodar stod I vatten, hoppas ingen gräsklippare står där eller nåt annat som blir förstört. Vårat lilla hus ligger på höjden så det var helt utom fara. Båthuset låg precis som det ska, i vattenbrynet vilket det normalt inte brukar göra. Dock var bryggan lite smått svåråtkomlig och hade hamnat en bra bit ut. Inte ens hundarna ville plaska dit så den får ligga i lung och ro ett tag till! Hundarna, föräldrarna och jag njöt av det fina vädret och tog en fika på lilla verandan.

Lite rens av veranda och tomt blev det och H och K var inte sena att ge sig på den sista snöfläcken på gräset så nu är den omhändertagen. Tack för det säger vi och längtar ännu mer till sommar, bad, grillkvällar, gassande sol och mer ledighet!




Pappa vårstädar lilla verandan



H och K hjälper till att ta bort sista snön



Båthus och otillgänglig brygga



Blöta stranden med betongbryggan under vatten och trädelen en bra bit ut!


Långfredagen blev en lång familjedag

Idag blev en riktig familjedag, tyvärr kunde inte Gustav vara med men annars var vi samlade. Mamma, pappa, E och T. Vi började med lite lunch/middag hos U och hade då med oss mormor. Sedan åkte vi hem och spelade kort hos mamma och pappa.

En del kort blev tagna (foton alltså) och pappa provade kameran med macrolinserna. Han var imponerad och skulle genast gå in på hemsidan och kika på färgade filter. Skojsigt skojsigt!

                             '
                                          Pappa fotograf leker med macrolinserna

God mat har jag ätit, godis fick jag i massor och G har blivit blonderad hos sin kompis. Jag har gett familjen godis och fått lite godis (varför inte byta lite..) och gett bort blommor och kramar i massor samt vunnit en gång i kortspelet. Nu är det dags att göra natt av dagen, eller iaf krypa ner i sängen och sätta på en film att kika på med G. Trevligt att kunna umgås nu när han inte behöver åka ut och köra snö längre. Det tycker sambo E om!


                   
                                             Ullas fådda blommor från mig

Känns som en helylledag! Imorgon hoppas jag på att ha samlat energi och ett fint väder så jag kan åka en sväng till landet med päronen och titta till stugan. Hundarna kanske också ska åka med och kanske att dom, eller iaf H badar lite.

                    
                                      Söta mamma med två mindre söta bröder


Ledighet, var är du??

Lediga skärtorsdagen blev ett halvt kvällspass (med storhelgstillägg 3 timmar). Alltid trevligt när pengarna rullar in på kontot. Men nu är det dags för mig att ta ledigt från allt vad jobb och skola heter om jag ska orka resten av terminen. Börjar känna mig lite sliten nu. Men det är alltid kul att jobba!

Nej, tänk på mig själv! Iaf lite...


Funderingar på annat än skola

Funderar på att byta mobilabonnemang. Det jag har nu blir helt sjukt dyrt när man åker till Norge. Då kanske man ska passa på att ta ut en ny mobil också?

Funderar på vad jag ska äta innan jag åker till jobbet. Är ju dags att bestämma sig nu...

Funderar på om jag ska hämta handkrämen och smörja händerna och få klåda istället för svidande sår (jag tål inte handkrämen jag har hemma...)

Funderar på varför jag sa jag till att jobba ikväll.

Funderar på mycket och så lite. Har nog inte hunnit fundera så här mycket sedan förra sommaren tror jag. Allt har rullat på så otroligt snabbt så nu är det skönt att det är lite paus.

Men det lugnar sig till sommaren, sen är det bara en termin kvar innan jag är klar med skolan (för nu). Så det är bara att bita ihop. Nu ska jag sätta mig på trappen och suga in lite värme från solstrålarna. Det påsk och jag ska införskaffa ett påskägg till någon jag tycker om, men det får bli morgondagens projekt.


  Glad påsk!


RSS 2.0