Sista lediga dagen

Har kommit och passerat, nu har jag bara ett nattpass kvar innan det är dags att köra hem! Mindre än ett dygn tills bilen börjat rulla! Weehooo

Men gårdagen, den lediga dagen lyckades jag göra riktigt najs! Jag började med kort sovmorron. Kom upp ungefär vid halv10. Sedan åkte jag till Årdal och handlade lite sprit till V och A, men glömde handla till mig själv. Jaja, jag lyckades iaf hitta en fin klänning till mig själv.



Sedan åkte jag hem och hämtade upp V och K på jobbet vid 15. Sedan åkte vi upp på Aurlandsfjället. Det var min andra gång men denna gången bestämde vi oss för att åka hela vägen ner till andra sidan och sedan ta Laerdals-tunneln tillbaka. Så upp och ner blev det. Lika vackert som första gången.


Utsiktsplatsen på väg ner (läskigt högt)




Fina utsikten

När vi kom tillbaka till Laerdal var det dags att planera vår lilla grillkväll. Samla ihop maten, sätta ihop grillen, korka upp flaskorna, samla ihop de som ville vara med. Kvällen blev hellyckad och syftet med kvällen uppfylldes (att ta slut på alla svenska varor som följt med)

V och jag gör karlgörat med att montera grillen medan A står i köket och skär sallad

Bara ett pass kvar och lite socialt liv

Nu har jag bara en nattvakt kvar innan det är dags att åka hem! Ska bara vara ledig lite först. Ska bli skönt! Har faktiskt tänkt unna mig att vara social med lite norska vänner. Vi ska upp på fjället och duscha i nån fors (??) och ha trevligt i värmen. Sedan ska vi vidare till nån GAMMAL kyrka i Borgund som ligger ett par mil längre bort i Laerdal-dalen. Ska bli kul och komma ut lite... Tur att vi är lediga samtidigt också!

Nu ska jag njuta av att vara ledig ett par dagar med att vara uppe ett tag till. Bara att sno dygnet hur jag vill nu!

Nattinatt


Nettopp

Nu har jag äntligen fattat vad det betyder! Haha, tog bara två somrar och lite ströveckor... Andy förklarade igår att det betydde typ precis, att man nettopp gjorde nåt nyss eller - "så menade jag också". Coolt, kan snart norska NOT!!!


-Nettopp


Utlovade bilder från Aurland


Resesällskapet



Blumblum som tar oss dit vi vill tittar på utsikten


Brrr, IS på vattnet, I JULI!??


Är bara liiite avundsjuk på fårens dagliga utsikt


Här är det INTE läge att köra av vägen!


En av flera forsar med ISKALLT vatten från fjällen

Liiite vemodigt

Lite vemodigt känns det allt att det snart är slut för denna säsongen i Laerdal. Det är otroligt vacker natur och jag har faktiskt börjat känna mig som hemma. Jag har träffat en hel hög med nya intressanta människor som jag lätt skulle kunna spendera min fritid med, men det är lite långt att åka 90mil för att ta en fika. Det är märkligt att man inte upptäcker känslan av att vara hemma förrän man nästan är på väg ifrån platsen, då är det ju nästan för sent.

Samtidigt längtar jag hem och önskar jag hade kunnat åka för länge sen. Det känns också lite vemodigt att behöva komma tillbaka till den normala vardagen och ha missat sju veckor av den. Alla vänner har förändrats, nya jobb, körkort, nya relationer, nya händelser. Och allt är ett blankt blad! Det är ungefär som att missa mitten av ett avsnitt av en bra serie och bara se början och slutet. Oftast förstår man inte riktigt hur de hamnat där de hamnat lilsom.

Hur som helst känner jag mig allmänt vemodig just nu, men det går nog över när jag får min lön! Annars kan jag alltid tröstshoppa, haha!



Solnedgången strax utanför Laerdal ikväll

Svårt...

Varför är det så svårt att vara ifrån nån man tycker om!? Det jag tänker på när jag somnar är han, och tanken fortsätter när jag vaknar. Hoppas sista veckan går jättefort! Imorrn är det bara en vecka och en dag tills jag sitter i bilen på väg hem. Att resan sedan tar drygt 14timmar är en annan femma... Jag har två två lediga dagar att se fram mot, men nio hårda pass att jobba mig igenom innan bilen börjar rulla. Skönt att det är några dubbelpass också så tiden kan gå ännu fortare! (Ser inte fram emot nio pass på fem dagar, men det är bara att bita ihop...)

Hoppas att tiden går fort! Jag håller alla mina tummar och letar efter flera att hålla! Saknar min älskling och mina små hjärtan där hemma! Hoppas dom har det bra och ser fram mot att jag kommer hem!

Tårarna bara forsar...

HEEEEEEM

Härliga fjäll!

Jag och A bestämde oss för att åka upp på Aurlandsfjället idag på eftermiddagen. Det gjorde vi rätt i. Vilken utsikt... När vi inte satt i bilen och gapade skrek vi av förtjusning över utsikten! Finns inget som kan slå den. Vi kände på det kalla vattnet som nyss hade legat som ett vitt snötäcke på fjället, vi kastade snöboll, vi frös men vi hade jävligt trevligt och kul! Det är en tur man kan göra om många gånger! Hoppas jag lyckas lura upp Kristina också. Bilder får ni se sedan, men förvänta er inget storslaget, för bilderna är inte lika fina som utsikten! Det går inte att fånga ett stup och se hur djupt det verkligen är! 

Just nu sitter jag på nattvakt och tänker tillbaka på den fina turen, skönt att slippa tänka på att komma hem för en gångs skull!

Puss och hej

Känns att slutet närmar sig

Då var det bara 11 dagar kvar, det är nästan att man kan säga att det bara är EN VECKA kvar!! (Försöker vara positiv bara...) Och på torsdag åker Anna hem :( Efter det ska jag och Kristina röja ut hela huset och verkligen städa, börja packa lite smått och så småningom planera vilken väg vi ska köra hem. Blir nog rakast möjliga :P Kommer åka på eftermiddagen efter att hon gått av sitt pass. Ska bli sååååå skönt att komma iväg. Tiden har gått ganska snabbt, men nu börjar det gå lite långsammare igen.

Det kändes igår att vi började närma oss slutet. Jag och Anna var och såg Sex anf the city på bion. Vi satt mest och bölade för vi ville komma hem... Vi bestämde oss för att kika på Greys anatomy-avsnitt hela natten och dricka upp den cider som fanns kvar. Men klockan ett slocknade både jag och Anna efter bara några få cider, så dom flesta burkarna står kvar... Jaja, slutet är nära och alla börjar bli lite slitna!

Ska bli skönt att få sin lön och sedan kontoutdraget. Då är jag värd en massage och en stor kram från Gustav. Jag har dessutom lovat honom att betala hans MC och MC-kort när jag kommer hem. Hihi, blir nog lite pengar över till mig också om jag känner min lön rätt =P

Nehe, dags att ta tag i dagens första uppdrag: En dusch
Sedan kommer det bli sallad och en tur med bilen till den fina utsikten vi hittade igår, skillnaden är att kameran ska med denna gången! Full fart upp på fjället =D Sedan blir det våfflor och efter detta ett nattpass!

So-let the day begin!

Resa till Bergen

Vi skulle åkt vid 10, men jag försov mig till 10.08. Upp studsade jag ur sängen och slängde på mig kläder och packa ner kamera, Visa-kortet, bilnyckeln och en extra kofta. Allt annat fanns ju att köpa när vi väl skulle komma fram! Så flög jag ner för den branta trappen till det lillalillalilla köket och ut i stovan. Där sitter A med datorn i knät och ser allmänt trött ut. Jag frågar om vi ska åka. Ska bara... svarar hon... Så jag går upp och lägger mig igen, lägger över lite mer musik till USB-minnet. Hinner somna till. 10.42 rullar så bilen från Laerdal mot Bergen. ÄNTLIGEN!

Det börjar genom den låååååånga tunneln på 25km. Tur att det finns ljuspunkter på vägen =P. 


Ljuspunkt på vägen genom tunneln. (Togs med mobilen)

Sedan åker vi längs E36(??) via Voss, Dale med mera. I Voss åker man förbi det vackra vattenfallet och i Dale finns fabriksutförsäljning av Dale-tröjor (lusekoftor i alla former och färger!) I Dale gör vi ett stopp. A hittar en fin tröja i blått och benvitt, med svart mönster på över bröstet. En likadan som jag har, fast min är beige istället för blå. 499NOK fattigare rullar vi vidare mot Bergen.


Lite suddig bild, men det började skymma och då är kameran inte lika samarbetsvillig längre.

Regnet slutar inte falla ner, utan tilltar snarare ju närmare Bergen vi kommer. Milen blir avverkade och till slut rullar vi in i Bergen. Vi följer skyltningen mot Sentrum (det ska vara S, norrmän ni vet ;P) och kommer till sist fram till ett P-hus. HÄR KÖR VI NER!!! Vi hittar en bra plats och letar oss ut. Väl ute öser regnet ner igen. Fötterna och byxorna blir blöta direkt. Tur vi har regnjackor iaf! Men hur kommer vi till affärerna då??

Vi följer skyltarna för biltrafiken några hundra meter tills jag känner igen mig. Då har vi gått en omväg eftersom Bergen består av ett mer komplicerat vägnät bestående av enkelriktade vägar och mysko korsningar. Genom den fina parken promenerar vi och kommer fram till den stora gallerian. Men först vill vi ha mat! McDonalds hade vi bestämt på vägen och rätt över gå-gatan ligger restaurangen. MUMS!!! Sedan var det dags för shopping i gallerian. Det var skönt att slippa regnet som vräkte ner. Vi började med skoaffärerna och hittade varsitt par sandaler, fortsatte med kläder med mindre lyckat resultat. Jaja två par sandaler och en lusekofta är inte illa pinkat.

Sedan var det dags för en shoppingpaus. så vi beger oss ner mot hamnen med världskulturarvet (eller vad den nu var) som består av snea trähus i olika färger som står tätt, tätt, tätt ihop. Där finns det massor med tursitbutiker och souvernirbutiker. A hittar ett sånt änglaspel i miniformat, fast med grodor till sin syster. Sedan går vi tillbaka mot shoppingen efter att ha turistat någon halvtimme.


Det fina kulturarvet

Shoppingen fortsätter och på rea hittar vi lite kläder. Jag hittar en svart T-shirt med silvrigt tryck på och ett svart linne för billiga pengar så då slår jag gärna till! Efter ytterligare nån timme med shopping börjar fötterna tröttna och vi bestämmer för att sätta punkt med att gå in i Oleanabutiken. WOW, va fina grejer. Jag hittade en kanonfin pläd som jag föll stenhårt för. VILL HA!!!!! Menmen, jag är inte gjord av pengar ännu (kanske blir i höst hihi)...
Efter turen i butiken fortsätter vi med turistingen och åker linbanan upp till en fin utsiktsplats. Tyvärr är det fortfarande inte sol på himlen, men iaf liiite uppehåll. Så vi lyckas få klar sikt och ganska fina foton.


Hamnen i Bergen

Sedan hör vi hus Metallicakonserten dunkar igång. Dags att åka ner!


I mitten av bilden kan man se baksidan av scenen till konserten. Det var massor med folk och man kunde höra hur de skrek och levde om när Metallica kom på scen!

Väl nere börjar magarna kura och vi bestämmer oss för Kina-mat. Mumsigt värre =)


Mumsigt värre!!

Dags att bege sig mot bilen och regnet börjar då såklart VRÄKA ner men än tidigare. Vi går till P-huset och sätter oss i biln genblöta bägge två. Kul hada vi haft, men kalla, blöta och trötta är vi ändå nöjda med att sitta i bilen. På med stolsvärme och full fart på fläkten. Sedan gasar vi hemåt.

Sammanfattning av utflykt till Bergen:
-Regnigt
-Trevligt
-Bra shopping
-Liiite för mycket Metallica...


Bergen i bakgrunden


Nya inköp!

Var ute med Anna på hrm, va ska man kalla det... Shoppingtur är iaf fel... Hmm, en liten promenad runt i Laerdal där vi kikade in i turistaffärerna. Vi gick in i en butik där jag hittade nåt fint som jag köpte till mamma som present. Har inte bestämt om det är julklapp eller födelsedagspresent än, men jag har ju tid på mig ännu :) Hon fyller inte år förrän i december och som alla vet ligger ju även julen i december så jag har gott om tid på mig att bestämma mig! När vi var i butiken hittade jag en jättefin silverring också. Jag bara föll pladask för ringen och kunde inte få den ur tankarna. Så igår efter att ha varit hos bilmeken gick jag tillbaka och gjorde mitt inköp! En fiiin silverring med lite mönster... Skön att ha på sig är den också! Passar bra till mitt fina silverarmband från G också som jag fick i våras.


Min fina nya silverring

Jaja, jag har idag fixat ett nytt batteri till bilen, 1500kronor fattigare och liiite smutsigare om fingrarna :P
Men vilka taskiga blickar man måste utstå när man ska köpa ett bilbatteri och vet precis vilket man ska och dessutom kan utföra arbetet själv! Jag var på verkstaden och handlade och sa att jag skulle byta själv. Mekanikern tittade lite på mig och frågade var bilen stod.
- Vid Kiwi, svarade jag. Jag har med mig cykel så jag ställer batteriet på pakethållaren och går hem.
- Jasså, svarade nissen i verkstaden. Ska du byta själv?
- Ja, det ska jag. Inga problem.
Nissen bara tittade på mig lite fundersamt innan han började leta i sina kataloger. Och förutom att han inte trodde jag skulle kunna byta batteriet själv så började han yra om att jag skulle ha ett 100Ah batteri! Nehe!!! Det ska jag inte, svarade jag när han hade läst upp det. I bilen sitter originalbetteriet på 70Ah, 100Ah batteriet får inte ens plats sa jag till honom. Då sa han åt mig att gå hem och titta i motorrummet. Så jag jag gick hem, utan att titta. Mitt batteri som jag skulle ha skulle han inte få hem förrän dagen efter. Men nu har jag iaf ett nytt batteri och bilen brummar vidare i Norge. Vart perfekt! Jag tror tom att G är lite stolt över mig för att jag grejade att byta helt själv!

Imorgon bär det av till Bergen! Kanske blir lite inköp där också. Ska iaf försöka hitta nåt fint till Gustav som tack för att jag fick möjlighet att åka hit och jobba, samt som tack för att han tar hand om mig och vovvarna! Kanske hittar presenter till vovvsingarna också. Vem vet!?


Harry och Kellie i våras på tomten, efter mååååånga om och men... Inte lätt att ligga stilla när kameran är så spännande som både blinkar och låter och rör sig!

Hemlängtan x10000

Vill inget hellre än sätta mig i bilen och gasa fullt och köra hemåt... Önskar jag kunde göra det, men jag har två problem. Det ena är att jag har skrivit på kontrakt att jobba till den 31juli, det andra är att bilen inte starta. FUCKING JÄVLA BATTERI!!!! Jaja, ska köpa ett nytt imorrn hoppas jag. Var nämligen in på den stora bilverkstaden och kollade om dom hade nåt hemma, men IKKJE (som dom säger här...)!!! Det skulle förhoppningsvis komma på dagen imorgon, så jag håller alla tummar  kan hitta för detta fenomen! Jaja, lär väl märkas annars... Jag och Anna som skulle till Bergen. Vi kan ju iofs åka iaf, för batteriet laddas ju på vägen, o sedan stanna och köpa ett vid Haabakken eller vid nån annan verkstad på vägen! Det tar ju inte så lång tid att byta ett batteri liksom. Jaja, vi får se hur det går!

JAG VILL HEM!!! Allt är mycket mindre komplicerat hemma. Jag började med att fråga på macken om de hade batterier till bilen: Nej. Nehe, Fllesköpet kanske har, men dom har inte öppet på en söndag utan har öppet må-lö. Så jag gick dit och frågade och dom hänvisade till macken. När jag frågade på macken igen så fanns det batterier på baksidan! Suck! Så jag gick runt och frågade, men de hade inte mitt batteri hemma utan skulle som sagt få det imorrn... O låna verktyg var ja tvungen att göra också... Menmen, får låna dom på nytt imorrn igen! haha, TYPISKT!!

Nehe, dags att njuta av lite bra musik som jag laddat ner o tänka på soffan hemma, med Gustav och vovvarna i...
VILL HEM!! NU!!!!!!!!!!!!!!!!

Många turer i Laerdal

Va ju ett tag sen man skrev någonting och trots att byn är så liten så har det faktiskt lyckats hända grejer här! Har t.ex utökat min garderob med kläder från rean i Sogndal, varit ute på Potters och lyckats bli raggad på av en 42-årig tandläkare från Bergen, gått på Laksen med alla svenskarna på jobbet, hunnit ta en öl med Peter och Sofie, varit onykter, skrattat mig till träningsvärk, blivit fotad ihop med en kock


-Titta bara hur roligt, jag menar skojigt jag och Anna hade en kväll.

RSS 2.0