Nya vinklar

Är så himla sugen på ett vidvinkelzoomobjektiv. Har Canon EOS 1000D, kamerahus... Vet inte vad som skulle passa till riktigt. Kikat runt på lite olika recensionsidor och hittat Tamron 10-24mm SP AF 3.5-4.5 Di-II LD IF som verkar vettigt, kan det passa tro? Verkar vara som ett bra alternativ om det nu passar?


Måste fundera lite och göra budget först. Det är ju inte gratis med objektiv direkt...

Fältstudie

Nu har jag suttit ute på gräsmattan och njutit av solen i nya bikinin samtidigt som jag lyckats komma igenom anteckningarna till tentan. Hann dessutom njuta lite av en tidning... Kan ju inte bara göra måsten hela tiden!








Nu började dock solen gå i moln och blåsten tog i ordentligt. Så för att inte börja frysa eller bränna mig tänker jag nu fortsätta min lugna måndag med lite film och en muffin!



Mmm...



Tentaplugg

Tänkte jag skulle njuta av det fina vädret en stund. Ddet blåser lite, men det kanske inte gör något. Vi får se. Börjar papprena blåsa bort och får jag väl tänka om. Hur som helst ska jag prova. Måste ju börja med tentaplugget någon gång. Anteckningar har jag ju en del... Bara att trycka in allt i huvudet nu då.

Känns ju sådär kul när man vet vad man kommer göra om sissådär 3veckor! Nu har jag och E bestämt vart vi ska åka. Blir en lååång biltur, men vi tror och hoppas att det lönar sig i slutänden iaf.


Skorna styr

Lilla G skulle byta styret på sin MC och tyckte jag skulle följa med. Jag sa att jag kunde åka med om jag fick köpa nya skor... Kan du väl svarade han! Haha, vilken lycka! Dom som känner mig vet att ena garderoben är knökfull av väskor, den andre av skor. Klart jag följde med... Så var det köp 2 betala för 1 i affären. Tur för mig. Det visade sig att det var tur för G också, för bytet som han sa skulle ta 30min tog nästan 2 timmar. Men vad gör det nu när jag kan gå och vara fin om fötterna!




Svarta tygskor, gångbart i dom flesta fall




Och så lite röd lack


Grillade hamburgare

Valde alternativet att åka till Landet!

Blev mycket trevligt. Började med att låta hundarna "rusa" av sig. Det innebar att H simmade ut i vattnet och hämtade pinnar till O medan K stod på bryggan och tittade på. Söta små odjur det där.

Sedan blev det lite grillning, pappas hamburgare stod på menyn. Önskar jag hade haft kameran i närheten för, mmmm vad goda som va och MMMMM vad gott dom smakade. Mamma hade lagat till hemmagjord pomme av potatisstavar som hon la i mycket varm olivolja. Hon har fått för sig att en fritös är en bra investering. Hon tror hon kan laga nyttig (!?) mat med den. Söta lilla mamma... Hon fick iaf en blomsterkvast av mig idag, hinner inte åka ut till landet imorgon.

Till dessert blev det lite spel. Jag åkte förbi och skulle köpa bläckpatroner (som var slut i affären!) till den nya skrivaren och smet in en snabbis i leksaksaffären brevid. Där hade dom lite nersatta priser på lite trevliga spel så jag investerade i tre olika. Två av dessa fick bosätta sig på landet och provspelades. Det sista ska jag ha själv och spara till ett gyllene tillfälle.

Sedan satte Eurovision igång! SUCK! Dålig mottagning hotade hela tiden... Men vi plågade oss igenom hela föreställningen. Vann rätt låt? Inte fasen vet jag... Glad och käck liten melodi eller? Jaja, blir nog en bra sommarplåga det där, dessutom gav det ju en ungdom lite pengar och arbete. Alltid något!

Nu får det bli sängen för mig!

Imorgon får det bli en av dom andra punkterna på listan. Tror jag ska ta mig tid att åka till Linkan och träna lite. Sedan blir det nog att ta tag i tvätthögen. Eller så lurar jag med G till L eller N för att kika på garderober och kanske tom beställa en!?

Nattinatt


Aktivitet

Vad ska man hitta på idag då?

Har några alternativ, mer eller midre trevliga:

- Ingenting, bara slappa
- Ta en tur till mamma och pappa i sommarstugan
- Läsa ett par artiklar och tvätta
- Leka med kameran och photoshop
- Träna lite på gymmet

Hur som helst ska jag börja med att tvätta håret (bortsett från om jag bestämmer mig för gymmet)! Synd att det inte är sol ute, hade gjort nästa val lättare - Landet! Men det finns inte så mycket att göra därute när det regnar, mer än läsa...




Regndroppar på sovrumsfönstret


Tekniska tillskott i familjen

Det blev en tur in till stan. När jag åkte sken solen och det var riktigt skönt ute.

I stan hittade jag en ny skrivare. Äntligen lite fart på utskrifterna!
Glad som jag var bestämde jag mig för att skriva ut alla artiklarna jag skulle granska till uppsatsen, ca 16 stycken, plus lite annat! När jag till slut ska skriva ut granskningsformulären till artiklarna bestämmer sig skrivaren för att varna för låg bläcknivå för svart. Suck, blir en ny tur till stan imorgon tror jag! Haha




En annan grej som fick följa med hem var en ny liten kompaktkamera. Bra som komplement till den helt underbara systemkameran. En liten blå rackare, minneskort och en väska till blev det.





Väl hemma öste regnet ner. Inte lika kul... Men snart kommer G hem och då ska vi ha filmkväll! Han har varit i Barkaby hela dagen med sin pappa så han lär vara full av saker att berätta. Blir att vila öronen tills han kommer hem. Jag har ju kvar lite smulpaj med rabarber och jordgubbar som jag och A lagade till tidigare. Kanske kan stoppa den i munnen på pojken om orden flödar alldeles för fritt?

Nu är iaf hemmet uppimpat med lite ny teknik, G kommer också hem med en ny film snart!

Så fjantigt

Tänkte jag skulle vara lite duktig och skirva ut lite artiklar så jag kunde läsa lite under eftermiddagen. Men när jag hade fått ut första artikeln ville inte skrivaren mer. Så nu står jag i valet och kvalet till att åka in till stan och köpa ny toner eller skrivare eller göra nåt annat...

Riktigt jobbigt blev det nu!

Sådär...

Blev lite besviken på filmen om jag ska vara helt ärlig. SATC 2 hade kunnat vara bättre. Saknades det där typiskt SATC-stuket. Allt var extra förutsägbart och det var lite hattigt fram och tillbaka med handlingen. Kände inte av någon riktig röd tråd. Trots detta var den okej, inte minst sällskapet man var där med!

Nu blir det sängen, imorgon är det tillbaka till verkligheten och uppsatsen. Bara att ladda inför en dag med Amanda!

Nattinatt

Movietajm!

dsc00117 (MMS)

Movietajm!


...

Idag är njutningens dag...



Bad i sol

Har inte kommit längre än till att vakna, slå på datorn, ätit lite frukost och rastat hundarna. Nu ligger jag åter i sängen av den enkla anledningen att solen skiner in i sovrummet och rakt i ansiktet! Härlig början på dagen. Tror jag ska känna på hur det är att ligga ute i solen en stund kanske. Vore ju trevligt att få lite färg såhär på försommaren. Men igår blåste det och det var lite för kallt...

Men först får det bli lite plock här hemma. Ska packa ner dom nya träningskläderna och diska lite.

Godmorgon! 

Den som väntar på nåt gott...

... väntar aldrig för länge. Tänkte jag ville ha lite somrig mat idag, men det passade inte ihop med regnet ute. Nu har himlen spruckit upp och bjuder på en makalöst vacker solnedgång. Dessa är svåra att få fina på bild så jag bjuder på en föreställande min goda somriga sallad som jag nu ska avnjuta! Tack vare A´s finurliga present i form av mangobalsamico smakar det bara ljuvligt!



Isbergssallad, apetina, tomater, champinjon och lite paprika :)


Nytt

Nya träningskläder införskaffade. Bara att köra hårt nu i slutspurten innan bikinisäsongen sätter igång. Råkade bli samma uppsättning med mörkgrå 3/4-byxor och blå t-shirt som A köpte, men vi tränar ju inte på samma ställe så jag tänkte att vi nog inte kommer synas så mycket tillsammans iaf. Kan ju inte lägga till massa hundralappar bara för att. Hur som helst, snygga är dom och sköna är dom. Imorgon blir det gymmet med A innan vi gör riktig tjejkväll med SATC 2-premiären på kvällen!



Nu blir man peppad. Alltid mycket roligare att träna i NYA kläder!


Snabba ryck och pepp

Idag fick jag resultatet från läkemedelstentan som jag skrev den 18e maj. Jag lyckades riktigt bra och blev godkänd! Har aldrig fått ett resultat så snabbt. Verkar som prestationerna i skolan går åt rätt håll. Får hoppas att det fortsätter åt det hållet. Vore skönt... Men då gäller det att jag lyckas hålla mig peppad.

Finns det någon därute som har några bra tips på hur man ska hålla sig motiverad och peppad att läsa och plugga sista terminen?

Eftermiddag

Blev en trevlig lunch med E i solen. Produktiv har jag också varit.

Nu ska produktiviteten fortsätta i form av grillförberedelser! Mumma!

Lunch i Abborreberg!

dsc00114 (MMS)

Lunch i Abborreberg!


Aktiv slappdag

Nu kan jag äääntligen sätta en bock efter att rapporten till barnkursen är klar! Jippii

Nu är det bara lite opponering kvar som ska göras imorgon. Får se till att ha ordentliga anteckningar så jag inte tappar bort mig. Är bara tvungen att ta en lite paus en stund. Tror jag ska ta och småäta lite, kylskåpet är ju fortfarande knökfullt! Haha

Jaja, lite småsnask och opponering ska väl kunna förgylla även denna söndagkväll!

Annars väntar jag på en spännande rapport. Hihi, inget sägs förrän korten är lagda på bordet! Men jag är iaf hoppfull och tror på ett positivt resultat :)

Inte längre besviken

Närå, nu är jag så nöjd så nöjd. Mätt och belåten sitter jag nu i sängkammaren och myser. Vart riktigt gott med grillad kyckling, första gången för min del! Nu har jag två stora flintastekar till nästa omgång med sol och fint väder (imorgon kanske?).

Tack till er som kom och gjorde kvällen trevlig! Nu ska jag mysa med K medan G är ute på krogen med O och gör staden osäker... Lär väl höra när han ramlar in genom dörren nån gång framåt morgonkvisten. Men det är sånt man får leva med!

Kudden och hunden väntar!




Liiite besviken

Så var allt gjort för kvällen. Massor med kyckling ligger i marinad och väntar på att läggas på grillen. Salladerna är klara och drycken ligger på kylning. Synd bara att så många tackar nej av olika anledningar i sista minuten. Inte så lätt att veta när man ska bli sjuk, men ändå. Jaja, vi får väl äta oss stora och feta! Ska nog gå bra det också :)

Nu ska jag nog fixa det allra sista! Ska spetsa några grönsaker, sätta kycklingarna på spetten och krydda lite på svampen. Sen kanske man skulle ställa fram lite tallrikar...

Kanske räcker med två tallrikar? Liiite besviken är jag nog ändå för att så många tackat nej. Det måste jag ändå få vara. Hur som, trevligt ska vi ha ikväll, vi som är här! Ni andra missar något för gud så goda sallader och köttbitar vi har här! Haha

Solig uppsatsdag

Idag satt jag och A hos mig och jobbade lite på uppsatsen. Vi satt ute nästan hela dagen och njöt av värmen, fast i skuggan. När solen tittade fram avnjöt god lunch i form av pasta med pastasås och en god liten sallad till. På eftermiddagen hade vi till slut fixat ihop ett av de två bedömningsformulären och lyckades dessutom använda den på en artikel! EN av mååånga artiklar analyserad! Wohoo!

Sen åkte jag in och handlade lite till grillen imorron. Ska bli så himla kul! Hoppas bara att solen håller borta regnet liiite till. Annars har jag planerat så köttet kan tillagas på spisen! Blir ju inte lika gott, men det går!

Nej, nu ska jag ta lite mer av nässprayen, leta reda på G och krama av mig lite.

Smultronstället

Jag och A var och åt glass i Söderköping idag. Mumsigt och dyrt. Men vad gör man inte för ett berg av glass upplagt lite fiffigt i en snygg skål! Mumma! Min variant hette ööh... Kommer inte ihåg, men den var god! A köpte en Rock ´N Roll


Glass i stora lass!


Harry + gyttja = sant

Jag skulle bara vara lite mysig med djuren och gå en promenad. H, K och lille H följer glatt med och knatar på. Full fart, fram och tillbaka på den lilla grusvägen. Vid brännhögen hittar H lite vatten, gott att dricka... Eller varför bara drick när man kan gå ner i vattnet. Eftersom pölen låg på en lerg väg blev vattnet snabbt mer gyttja än vatten efter Hs framfart. Plask och Plums! Till slut blir han trött och lägger sig, jorå mitt i pölen!

Hem till huset, in i duschen på med hundschampoo och till slut ut med hunden i solen för att torka. Så nu är han ute och torkar ikapp med lakanen som hänger på torkvindan! Det går så himla snabbt för dom att torka! Älskar vädret pga det!


Kvällsmat

Nåt ska man ju ha i sig innan man ska sova... Tur att jag hittade apotekspåsen med förkylningskitet jag inhandlade tidigare i vår när förkylningarna haglade tätt runt om. Tror jag ska komplettera med lite dryck också!


Mumma för näsa och huvud i förkylningstider!


Tung luft och förkylning

Det är inte min favoritkombination.

Som vanligt när jag är förkyld blir jag mer eller mindre döv. Hör inte mycket och öronen sprängvärker. Vet hur öroninflammation känns och det är inte samma känsla så jag håller på att det har med förkylningen att göra. Men försvinner det inte inom några dagar får jag väl ringa till VC. Den tunga luften gör ju inte förkylningen bättre heller SKönt med värme, men åskan gör att huvudvärken blir ännu värre.

Nej, nu får det vara slutklagat! Har börjat bli lite gnällig på sistone tycker jag själv. INTE bra!

Pratade med söta M tidigare om både ditt och datt. Hon är så himla mysig och får mig alltid mer positiv! Tur att man har såna vänner. Samtalet bara flyter på och plötsligt har en timme gått i telefon och örat är alldeles kokhett. Hehe, men vad gör det?

Nu ska jag fortsätta med basgruppsarbetet en liten stund till innan det är dags för kudden!

Photoshop

Jag har photoshoppat en stund nu på eftermiddagen. Kunde inte låta bli, trots att tvätten ilsket ligger i tvättkorgen och väntar på att få åka karusell i källaren...

Skitkul att klippa och klistra med färger och bilder.

Nu ska jag försöka vara trevlig mot den där filuren som tydligen ska bo under samma tak som jag.

Hastigheter och sträckor

Har gjort läkemedelstentan i morse. Kan ha gått bra, men blir jag godkänd kommer jag nog ändå bli förvånad. Grymt trött var jag och somnade sista kvarten innan man fick gå. Men nu har jag iaf gjort ett försök.

Men jag förstår inte varför dom ska blanda in hastigheter och sträckor. Snacka om att förvirra! Frågan handlade om hur länge syrgasen i en tug skulle räcka och om den skulle räcka hela sträckan. Kunde man inte bara skrivit att det tog 1 timme oc 11 minuter istället för att låta folka bli förskräckta över nya typer av uträkningar. Det är ju inte så svårt att räkna ut, men sitter man med pressen att man MÅSTE ha 100% rätt på tentan kan minsta lilla avvik från det man pluggat innebära att tentan måste skrivas om, IGEN!

Nej, nu ska jag inte klaga mer. Får helt enkelt hoppas att jag lyckades läsa alla siffror trots att ögonen stod i kors!

Smart att skriva rapport?

Kanske inte är det smartaste att skriva på barnrapporten såhär på morgonkvisten? Eller, några ord kanske blir läsvärda, men det mesta kommer nog att kastas i slutänden iaf. Men det känns iaf bra att ha något att aktivera hjärnan med. 

Vad finns annars och göra såhär vid 4-snåret innan tidningen har dimpit ner?

Krock

Totalkrasch i planeringen. Tänkte mig inte för helt när jag tackade ja till att jobba inatt. Klockan 8.00 har jag nämligen läkemedelstenta. Smart att jobba i S till 7 och sedan ha 5 mil till L och tentan. Suck! KLANTIGT

Jaja, inte mycket att göra något åt, mer än hoppas på att trafiken är lugn så jag kommer fram snabbt imorgonbitti!


Min fina uppvaktning igår



Fräna garderoben från svärisarna

 

Härlig Möbiussjal som svärmor stickat



Ett fång med röda och gula vackra rosor från päronen



Söta blommor från mormor


17 maj

Norges nationaldag...

Idag blir det också att fira lite! Ska mysa med A. Först en sväng på gymet (kanske inte mysigaste platsen) och sen film och lite norgemys. Hihi

Får tacka för alla gratulationer och presenter igår. Får återkomma med en bildvisning senare idag tror jag.

Min kära svärmor hittar alltid på så finurliga presenter. Hon byggde en minigarderob av en kartong som hon satte en galje med flera krokar på. Sedan hängde hon in lite paket i garderoben. Dels var det doftkuddar med lavendel men också ett bidrag till garderoben i form av pengar! Kanonrolig present om ni frågar mig. Men som sagt, bilder får komma lite senare!

Nu ska jag kliva upp ur sängen och fira Norge lite!
Hipphipp HURRA!!

Officiellt 24

Jupp... Från och med idag kan jag definitivt säga att jag är 24! Låter lite vuxnare än 23, men så ska det väl vara?

Nehepp, nu ska jag peta på sambon så jag kan få lite frukost på sängen och få öppna paket :)

Gräsklippning pågår!

Söta sambon sitter på gräsklipparen och kör runt, runt, runt... Tur att han har en åkgräsklippare då vi har så himla stor gräsmatta (not). Skitsamma, nyklippt gräs luktar gott iaf och så länge jag slipper klippa är jag glad!



Runt runt runt...


Sommar?

Vilket väder jag vaknar till!

Att det skulle bli varmt idag kunde jag räkna ut med bakdelen när termometern visade 14 grader tio i sju i morse. Men att den skulle krypa, eller rättare sagt hoppa upp till tjugo hade bakdelen svårare för att räkna ut. Ännu svårare var det med den blå himlen och den fullt synliga solen. Hoppas vädret håller i sig imorgon så man kan njuta av grillat UTE!

Nu ska jag längta efter G en stund och slappa innan det är dags att ge sig ut i vädret och njuta. Ska försöka lura iväg honom på lite glass tänkte jag, men då måste jag orka...

Stiiiillaa naaaatt

Blir nästan lite julkänslor... Hela huset är lugnt och stilla, verkar som dom flesta får sova. Hoppas det fortsätter i den här takten sju timmar till. Sen kand det braka loss för då är jag på väg hem till sängen!

"Heeeeliga naaaat, aaaaallt är frid, stjääärnan bliiiid"

Peppad

Har idag igen kört ett två-timmarpass med träning av olika slag. Känns ju så himla skönt nu efteråt!

Nu ska jag kika på Sex and the City, första filmen. Tiden kan inte gå fort nog till den 27e maj. Då ska jag och A gå på bio. Favorit i repris kan man säga. Igår planerade vi att fira norska nationaldagen tillsammans också. Hihi, lite Greys, köpepizza, kuddar på golvet, ostbågar och en hel del fniss... Det var vår sommar i Norge, den ska återupplevas för ett ögonblick!

Får hoppas att sommaren blir lika trevlig. Har iaf hittat en ny kandidat för årets "Norge-låt"! Tänker inte avslöja vilken... Kan iaf säga att den påminner om As och min låt från sommaren 08, I´m your med Jason M´raz (eller vad han nu hette)!

Shit, varför sitter jag och peppar upp mig när jag egentligen borde lägga huvudet på kudden och sova några timmar så jag orkar jobba inatt!

Så nattinatt... Nu får kudden jobba igen !

Bloggtorrt

Idag har det varit tomt i bloggen. Har varit lite ledig!

Har iaf varit och tränat idag! Himla skönt att få köra igenom hela kroppen ordentligt. Ny runda imorgon på förmiddagen. Sen blir det hem och pilla på dem sisa referenserna i bakgrunden och klippa ihop rapporten.

Nu ska jag fortsätta förfäras över Åke i lyxfällan...

Arga snickaren

Det är alltid skönt att se att andra har det lite värre än en annan... Jag borde väl kanske dammsuga, men jag har iaf inte samma mängd skräp i huset som paret i programmet.

Ska försöka flörta med G så jag kan få köpa en garderob, kanske det kan bli en trevlig födelsedagspresent?

Myspyssel hemma

Nu har jag pysslat lite här hemma. Fick upp tavellisten i hallen som jag så länge har funderat på att sätta upp. På tavellisten står nu fina vårfotografiet av K med nosen nerstucken bland krokusar. Mysig bild tagen förra våren, eller om det var våren innan den tom kanske...? Hur som helst, nu är bilden bakom glas och står snällt och fint på tavellisten.

Efter byggarbetet smakade jag på jordgubbs och rabarber pajen jag lagade till. Lite misslyckad smuldeg (hur man nu lyckas med det!?). Tror jag hade i för mycket smör så det blev mest en skorpa över jordgubbarna och rabarberbitarna? Jaja, gott var det iaf! Lite vaniljglass till så blev det en jättestor prick över i:et.



Nya fina hallprydnaden



Mumsig jordgubbs- och rabarberpaj med mumsig vaniljglass!


Fiffiga mms

Det är ju en himla smidig funktion att kunna mmsa in inlägg till bloggen. Problemet är att man inte riktigt har koll på vilket håll bilden hamnar. Så föregående inlägg hamnade lite på trekvar, så antingen får du vrida skärmen och ställa den på högkant, eller lägga huvudet lite gulligt på sne! Då kommer du få se den fina föreläsningssalen på rätt ledd!

Lycka till!

Kan man ha roligare när solen skiner?

dsc00087 (MMS)

Kan man ha roligare när solen skiner?


Inbjudan och lunch

Efter att ha suttit och planerat för grillparty ska jag nu bege mig till köket. Lunchdags!

Borde verkligen hunnit mer med uppsatsen, men än finns kvällen och morrondagen. Måste få ihop lite mer om anknytningsteorier för barn 0-2 år. Någon som har en bra nätbaserad källa?

Men det är ju så mycket roligare att tänka på fest!


Många måsten

Just nu ligger många måsten i luften.

- kompletteringar att göra klart till uppsatsen
- resultatet i rapporten till barnkursen
- basgruppsarbete
- städa och dammsuga
- träna
- handla
- slänga skräp
- tvätta

Ska försöka sätta ihop en lista efter prioritet... Det som kommer sist får vänta till imorgon!


Hund och katt

Hur kan det komma sig att vår lille katt springer med på våra hundpromenader. Han springer runt och följer med UTAN KOPPEL! Hundarna springer runt honom och han springer runt hundarna. Ingen bryr sig, promenaden går bara framåt! Kul med en så social katt. Synd bara att vädret inte var det bästa...




Kellie, Harry och lille Holset på koppellös promenad tillsammans!


Hugo och Harry

Dom besökte vi igårkväll. Det var jag, G, O och K. Grabbarna tog sin dricka och jag fick mineralvatten. Kvällen vart sådär. O skulle ju hitta någon att få telefonnummer av, men det var lite ont om tjejer! Trist...

Nu är det dags för lite frukost!

Movietajm

Nu ska jag, lille H och G titta på film. Avatar inköptes häromveckan och ska nu spelas upp. Myspys i regnet!

Ikväll blir det eventuellt andra bullar, utgång och krogen med G och O. Får se om jag följer med eller om jag håller mig hemma och leker chaufför?

Så det så

Jajjemän, och här sitter jag med fördjupningsarbete, rapport, slitgöra, kalla det vad du vill. Men det är iaf INTE något fredagsmys!

Fick tråkiga besked från banken. Dom ville inte låna ut pengar till huset, eller dom kunde tänka sig 60%. Grr! Iofs så har vi råd iaf, men då blir det inget över till renoveringsarbetet. Jaja, vi får väl se vart det leder. G har ringt till lite andra banker så kanske någon annan kan ge en bättre deal?

Skit samma, jag har varit med förr och har lärt mig att det bara är att leta vidare.

Så det så!

Prussent

Fixade en morsdagspresent till mamma häromdagen. Nu har även presenten blivit inslagen!

Jag tycker det är så himla kul att göra fina paket. Det är halva nöjet med att ge presenter! Har dessutom hittat en sån där grej som delar på snören så dom blir jättesmala. Kul att använda något nytt. När jag var i Ullared härom veckan hittade jag lite fina papper.

Så på morsdag ska mamma få äran att riva sönder det fina ljusblå paketet.



Papper från Panduro i Ullared med vita och ljusblå snören som dekoration!


Mer hustjat

Jorå, jag tänker fortsätta tjat om huset ända tills jag vet om det antigen blir vårt eller om vi får leta vidare!

G är riktigt tänd på kåken vilket känns toppen! Han verkar beredd att jobba liiite mindre och hjälpa till med penslar och verktyg för att få huset till huset med stort H. Han pratar om att lägga ner stora resurser på ett ordentligt kök! Jag kan inte bli lyckligare än så. Han vill ha ett stort kök på ca 50kvm så han kan få bygga en köksö. Ja tack, säger jag! Dessutom vill han ha en ordentlig tvättstuga. Ja tack, säger jag igen! Han pratar fortfarande om att inreda ett rum som John Deere-rum, med andra ord gult och grönt. Visst säger jag, med lite mindre entusiasm... Men är det i Hans kontor tänker jag inte lägga mig i!

Jag tänker fortsätta drömma och hålla tummarna för att ingen annan vill ha huset. Såhär långt är vi dom enda som har varit beredda att lägga bud så vi får väl se!




Gustavs nya pennställ kanske? (Bild från www.deere.com)


Mellisnostalgi

Nu blir det lite mellis innan jag ska iväg och visa upp axeln för M.

Mellis är ett riktigt barndomsminne. Kommer ihåg på dagis när man fick knäcke med kokt korv till mellis. Ibland var det filmjölk med flingor och sylt. Frukt var det sällan, det fick vi ta med själva.

På lågstadiet var det alltid någon slags tävling vid fruktstunden. Vem som kunde göra längst skal-bit från mandarinen, vem som har rödast eller störst äpple, vem dom hade finast burk till vindruvorna eller nåt annat fånigt. Oftast var det den som satte upp reglerna först som vann (konstigt) Fruktstunderna på lågstadiet med de gula sittunderlagen, det var tider det!

Nej, lite fruktstund var det...

Olidligt

Är ju så himla nervös för huset...

Nu verkar mäklaren vilja ha en visning till också! Grr!!!
Vill ju veta NU om jag ska flytta i sommar eller inte. Men jag får väl försöka vaska fram lite tålamod till. Får helt enkelt fokusera på uppsats och rapportskrivning.

Men nu tillbaka till fuskbyggarna! (Vilket jag aldrig ska bli! Här ska det förhoppningsvis renoveras ordentligt från början till slut!)

Knoppar som brister

Ser ut som att knopparna kan slå ut till blommor ganska snart! Härligt att fruktträden snart blommar och att våren är så himla fin! Hoppas solen håller i sig så man får njuta av våren ett tag till!



Nya utemöbeln

Nu har jag fyndat utemöbler på Jula. För 1500 kr fick jag dessa trästolar med ett snyggt bord till. Får väl se hur länge dom håller, men nu kan det dukas upp till grillfest och avnjutas utomhus!




Riktigt fynd från Jula. Det prickiga vaxdukstyget till duk och kuddar kommer från Ikea!


Goda tecken?

Kommer sitta som på nålar imorgon medan jag väntar på vad mäklaren ska säga angående budet på huset. Först ut är vi iaf och hittills verkar ingen annan ha hört av sig med bud... Goda tecken? Inte vet jag, men jag hoppas!

Blir i så fall ett spännande projekt att ge sig in på! G är pigg på huset och verkar jätteglad för att budgivningen är igång och att jag dessutom la ett bud under utgångspriset gör inte saken bättre... GAAAAH!!! Kan det inte bli imorgonkväll så jag vet hur det går!

Håll era tummar!


Drömmarnas land

Dit tänker jag fly om en liten stund...

Ska drömma om all inredning jag kommer få leka med när jag väl köpt mitt hus. Om det blir det huset vi kikade på igår vet jag ännu inte, men jag tänkte forska vidare i frågan imorgon.

En passande låt som radion spelar ihärdigt:
"I wanna be a billionaire so fucking bad..."
Så jag bara kan dra kortet och klampa in i huset och sätta händerna i arbete...

Jaja, drömma går ju alltid och det tänker jag fortsätta med!

Utemöbler

Önskar man hade lite ordenliga utemöbler så man kan sitta ute och äta ordentligt. Det lilla vita runda plastbordet är inte tillräckligt stort för att man ska kunna sitta två. Dessutom är det rangligt. Imorgon ska jag ut på en seriös jakt och verkligen införskaffa mig en ordentlig utegrupp!

Men först är det seminarium så nu ska jag läsa igenom lite PM!

Onkologsal

Låter himla tungt, men egentligen är det namnet på en tråkig föreläsningssal. Förutom att man inte ser något om man inte sitter längst fram är luften urkass och stolarna ska vi inte prata om. Borden syns knappt så dom kan man inte nämna (du får inte plats med ett a4-block på utan att något hörn ligger utanför!). Försökte få en bild av katastrofen men det blev så illa så ni får föreställa er en väldigt träig, trång och tråkig lokal. Det enda som inte är brunt är tyglapparna till "stolsdynor" som är knallblå. Undrar vem som bestämde inredning?

Hur som helst, på grund av den fruktansvärda lokalen blev det en halvdag i skolan och nu har jag hunnit tvätta och äta lite lunch så nu ska jag fortsätta läsa abstracts till imorron. Har också suttit och funderat på hur man skulle kunna göra i ordning huset jag var och kikade på igår.

Jag ska heller inte glömma att scanna in lite bilder till vårt seminarium! Så har ni mitt telefonnummer kan ni ju ringa eller smsa och påminna :)


Dags för skönhetssömnen!

dsc00051 (MMS)

Dags för skönhetssömnen!


Dagen efter

Igår var det fest med T och hans harem av hästtjejer. G var givetvis också med. Efter att ha blivit bjuden på en grogg/drink (vad man nu ska kalla det) ett par shottar och en öl blev Emmi lite rund under fötterna. Lite lagom glad sådär, gick gänget ut och festade och rockade loss på stans uteställe. En mycket lyckad och skojig kväll! Tack för du lurade med mig T!

Idag kändes det helt okej vad gäller baksmälla. Givetvis var man lite sliten, men ingen huvudvärk eller något illamående. Så dagen började med lite film och sedan husvisning:

Vilket hus! Stort, kanonläge, bra pris. Budgivning påbörjas snarast...

7 år

Då har vi varit ihop i 7 år då. Jag och G!

Inte konstigt att man tröttnar på gubben ibland...

Mycket har vi hunnit gå igenom och kanske blir det fler år tillsammans.  Vi har hittat ett hus att hyra för att bo i tillsammans med H och K, de två vovvarna. Senaste tillskottet kattvalpen lille H flyttade in senast i höstas. Nu är vi på jakt efter ett eget hus vi kan köpa gemensamt.

Nu ska jag återgå till att kika på tv och umgås lite med G innan vi åker på inflyttningsfest hos en gemensam kompis!

RSS 2.0