Curling

Varför har jag fastnat för att titta på den otroooligt långsamma och utdragna sporten. Har ju betydligt mer viktiga saker att bita tag i istället för atttitta på reprisen av finalen för damer som jag redan vet hur den slutade! SUCK!

Jaja, dags för lite mat, får väl springa ner och tömma micron så jag får nåt i mig innan finalen är slut så jag kan börja plugga direkt efter sen.

Why oh why?

Snön bara ramlar ner... Trodde knappt det fanns mer snö nu. Kunde ju sparats lite till nästa år eller ramla ner i Vancouver på OS-arenan så dom får lite snö i omgivningarna också.

Jaja, så länge vägarna hålls öppna är jag skapligt nöjd.

Har nu påbörjat praktiken på Linghems VC, ska bli intressant och kika runt och få lite grepp om hur det ser ut och fungerar där. Hoppas det blir lika bra som på MMO! Helt underbar fältstudie, kunde inte varit bättre.

Nehepp, sängen, kudden, sömnen... Väääldigt aktuellt just nu!
Nattinatt

Tupplur överst på listan

Det var precis där den stod när jag åkte hem efter sista dagen på fältstudien. Tycker det var helt underbart toppen. Tom idag fick jag vara med om nya saker och nya diskussioner. Väldigt givande dagar där jag fått en inblick i den psykiatriska vården, hur den är organiserad. Iaf i Motala...

Nu är det dags att göra helg. Väntar på att G ska komma hem efter att ha sandat i stan. Tycker han tar liiite lång tid på sig, kan han ha kört av den hala extremt snöiga vägen? Jaja, får väl ringa till skrutten snart.

Trevlig helg på er!

Människoöden...

Har varit på praktik i tre dagar på en öppen psykiatrisk mottagning/hemtjänst. En givande och intressant fältstudie. Men vilka människoöden man får se. Unga människor med så svår ångest att de blir handikappade av sin mentala status. De klarar inte att bli lämnade, men de klarar heller inte att ha för många personer med. De behöver men kan inte ta sig till sjukhuset för terapi. Andra har svårt för att ta sig för att göra saker och tankarna handlar enbart om hur rädd man är för nästkommande aggresiva utbrott ska komma. Ligga och stirra i taket av rädsla för att något ska förändras. Inte våga eller kunna prata med någon på grund av paranoida tankar kring hur alla arbetar emot en. Hur kan man som människa bli så?

Jag är så glad att jag är i den sits jag befinner mig i. Visst att man kan känna sig deppig, ha episoder av mindre aktivitet pga slöhet, stress, lite tentaångest, sorg och alla andra obehagskänslor som sköljer över en ibland. Men med täta mellanrum som är tämligen långa finns ett välbehag och en stark livsvilja.

Nu är det bara ett år kvar av utbildningen sedan är jag sjuksköterska. Jag ska då klara av att möta personer med stora besvär och handikappande vanföreställningar. Psykiatrin är något som intresserar mig starkt. Kanske att man hamnar där en gång under karriären?

Hur som helst ska jag nanna kudden för att orka min sista dag med den underbara personalen. Njut av din psykiska hälsa så länge du har den, en dag kan det vara du som drabbas av en så svår depression att du blir psykotisk, ser konstiga saker, inte fungerar socialt...


Idag bär det äntligen av

Efter ca 8 månaders längtan ska jag äntligen komma iväg. Jippi!

Vart jag ska avslöjar jag inte riktigt än...
Först ska jag iaf duscha, gå en sväng med voffarna och sedan hämta upp E, E och mamma.

Ork...

Det tryter idag!

Känner mig inte motiverad till att göra någonting, men det blir nog bättre när man väl plaskar i vattnet ikväll.

Får jag hoppas. Jag ska iaf ner och slänga i lite pasta i grytan och sätta på en maskin med lite tvätt som jag kan hänga ikväll när jag kommer hem, om jag inte orkar göra det innan jag lämnar kåken.

Nu börjar Kellie pipa, hon har precis upptäckt klädnyporna på gardinen som jag använder för att få mörkare när jag ska sova efter nattpassen. Solen skiner idag iaf och det gör mig liiite piggare, dock gör det också luften liiiite kallare IGEN!

Jaja, ner till grytan, vattnet kokar nog nu!

Mer snö och mer träningsvärk

Trots en rätt skaplig träningsvärk innan hoppar jag in på badyattacken! Tjohoo, så hoppade jag runt. Orkade nästan hela passet utan några större bekymmer. Men NU är jag helt ÖM!

Snön har fallit och faller än. Tar det aldrig slut!?

Jag ska inte klaga! Det är sällan det är sådana här vintrar, tycker faktiskt att det är ganska mysigt!
Dags för en dusch och sen sängen =)

Rosa Hitachi och träningsvärk

Ibland har man världens snällaste sambo! Härom veckan beställde han en skruvdragare till mig, i rosa! En sån där Hitachi-maskin. Det är tur att A ringer med jämna mellanrum så han blåser lite pengar. Han hade dessutom beställt strumpor strl 40-45, men fick 35-39, vilket innebar att jag dessutom fick 10par svarta strumpor (jippii, eller inte...) Hur som helst så blev jag glad för omtanken. Man får inte räkna med för mycket av lilla sambon. Själv funderar jag på att ge lilla G ett rosa systerur med en rosa namnskylt! Eller inte...

Träningsvärk har jag också fått, men inte av G. Jag och M var och tränade igår. Vi började med att gå till sporthallen där M skulle gå på aerobicdans. Inte riktigt min stil... Så jag tänkte sätta mig med lite skolarbete. Men sen såg jag löpbandet stå där alldeles ensamt i hörnet så träningskläderna åkte iaf på. Jag hade ju tagit med mig dom för säkerhetsskull. Så det blev 3km blandat med spring och gång på ca 23min. Ganska nöjd och förvånad faktiskt. Efter det satte jag mig iaf med datorn och knappade ner lite.

Så gick vi tillsammans till den stora bassängen (med en omväg genom entré, omklädningsrum och dusch) till den stora motionsbassängen. Vi plaskade i med buller och bång med våra "cyklar" och körde ett hårt pass.

Så nu ligger jag här och plågas... Fast helt ärligt känns det riktigt bra! Imorron är det dags för iaf 30min antingen på bandet eller på crossen. Kanske tar crossen här hemma innan jag åker för att leverera As tvättkorg.

Hur som helst, nu ska jag fortsätta hålla mig vaken så jag kan väcka G vid 2. Stackaren ska ut och köra snö, såklart! Är INTE avundsjuk...

Nattinatt

Lördagen

Idag har jag kännt mig allmänt slö. Trots detta trotsade jag mina tunga ögonlock och åkte till ensamma U med mamma och mormor. Efter några timmar hos henne med god mat och mycket prat åkte vi till slut hem.

Örat kliar så jag blir tokig, hoppas jag inte fått öroninflammation... Risken finns för jag har värsta locket och klåda brukar ja få innan smärtan sätter in. Kan ju vara för att jag fastnat för och simma och plaska runt med gamla tanter på vattengympan. Kanske inte det snällaste man kan göra mot sina öron i de här temperaturerna.

Nu börjar G prata med mig... Typiskt lilla gubben och prata när man skriver. Jaja, tur att man kan stänga av och fortfarande skriva ganska sammanhängande.

Dags att införskaffa lite lördagsmysutrustning:
- Godis
- Chips
- En ny film

Lite energi så man orkar vara trevlig mot lilla G. Får se hon han är lite ledig imorron!? Kanske att man kan hitta på nåt kul tillsammans imorron?

Trevlig helg på er gott folk!

Snön som aldrig tar slut

Hundarna är alldeles till sig när dom får komma ut och hoppa upp ur och ner i snön. H är den som är gladast och som bara vräker i sig snö! Han är sååå lycklig över snön och vill helst aldrig gå in.
K är däremot lite mer fundersam, i morse la hon öronen bakåt, kröp ihop och visade sitt missnöje med att gå väääldigt lååååååångsamt till hundgården. Väl där fick jag gräva fram grinden. På tacket ligger just nu 60cm snö men det hindrar INTE H från att hoppa upp och hålla koll på läget. K däremot ligger tryggt inne i den nästan insnöade hundkojan.

Jaja, nu ligger hon iaf nöjd och liiite fuktig på Husses kudde och sover TUNGT!

Själv har jag simmat med A idag. Det var mysigt, förutom att ryggen krånglar. Vet inte vad jag har gjort, men det har varit på gång några veckor nu.

Jaja, det SKA gå över till imorgon för då är det djupvattenträning i äventyrsbassängen. Ska bli kul och plaska runt där med M och alla andra gamla tanter!


RSS 2.0