Långsam uppdatering

Ursäkta dröjsmålet på uppdatering...

Har helt enkelt OTROLIGT dålig tillgång till internet här. Får låna kockens internet någon gång ibland, chefens nån gång emellan och sedan är det dåligt. Jag har försökt hitta trådlöst internetanslutning, men utan resultat.

Kan iaf säga att jag är frusen och längtar hem, vad annars. Jag orkar knappt höra någon mer säga att dom grillar och ska åka och bada eller köpa glass för att svalka sig. Här grillar man för att kunna värma sig mot den varma elden och glassen köper man för att värma sig. Eller kanske inte riktigt så illa men... Jag har iaf tjock tröja OCH vinterjackan på mig! Häromdagen var det storm, det innebar att man knappt kunde stå när vindarna tog i och efter promenaden till jobbet var man dyngsur. Men jag ska inte klaga. Jag får min semester när jag kommer hem!

Jag lever iaf och har inte stängt ner bloggen, även om det blir tunnt mellan uppdateringarna. Bilder får ni också leva utan tills vidare. Får bli ett dunderlångt inlägg när jag kommit hem. Då ska jag uppdatera er till 1000!

Vad hände?

Så sitter vi i Alta, jag och E. Vi körde från Luleå igår fm, stannade i Haparande och handlade lite, åkte in i Finland och nääästan via treriksröset längs dom kilometerlånga raksträckorna. Väl i Norge stannade vi till och bestämde resterande rutt med hjälp av GPS och kartbok. Eftersom vi kände att vi hade väldigt gott om tid tänkte vi att vi åker över Tromsö för att spana i stan. Enligt GPSen skulle denna tur ta ca 2timmar extra. Vi tänkte vi skulle hyra en sängplats någonstans under natten för att köra restrerande bit nu idag. Dock var alla sängplatser upptagna i Tromsö pga av nåt midnattssolsmaraton. Kul att pricka rätt... Men modet höll vi uppe och kom till nästa hotel runt 3-tiden. Tjohoo, tänkte vi och gick glada in för nu skulle vi få sova. Men se i den lilla sketna pyttebyn hade dom bestämt sig för att ha en fotbollsturnering så alla hotellrum var upptagna. SUCK! Vi åkte vidare och ca 45mil från Tromsö kom till Alta runt halv 5 i morse och nu sitter vi här och har kört en omväg på ca 50mil! Vad hände?

Jaja, vi fick oss iaf några rejäla skratt på vägen, men va sjutton köra fel i 50 mil!!! Vi fattar ingenting, nedrans GPS som säger en sak men menar en annan! Det är sånt man kan bli gråhårig av.


Snart ska vi åka vidare, får se OM vi kommer fram  någon gång under dagen... Räkna inte med det bara! Hahaha


Första etappen avklarad

Så har vi landat i Luleå! Började resan vid midnatt och kom fram vid 6-tiden ikväll. Då hade vi visserligen gjort två långa uppehåll och snurrat runt efter mataffär.

Innan vi kom fram till Luleå stannade vi också till vid Pite Havsbad där jag doppade tårna. Riktigt sommarväder har vi haft. Imorgon bär det av ännu längre norrut. Orkar inte skriva mer nu, så jag får ge er en mer omfattande uppdate senare, men jag bjuder på en härlig bild från mitt tådopp!



Aspackad

Nu har jag packat så det ska räcka i 5 veckor. En bag med kläder och böcker, en kasse med skolarbete, en liten väska med täcke, lakan, ljus och handduk, några andra kassar med diverse artialjer för att klara en arbetssommar i Kvalsund. Det mesta ligger i bilen, utom min dator då och kanske lite annat smått.

Imorgon bitti 04.00 lämnar vi Es hus och beger oss i stormande fart i nordlig riktning. Vi siktar på att landa i Luleå någon gång på kvällskvisten. Sedan tar vi en lugn kväll och myser där innan vi sussar inför nästa etapp. Men imorgon har vi iaf avklarat 100mil av 180! Alltid något...

Nehepp, kanske ska lägga huvudet på kudden och försöka sova lite så man orkar med körandet imorgonbitti!

Ny trend

Snart har jag bara ett dygn kvar innan den långa strapatsen mot nordligare breddgrader startar. Lääääängtar!

Måste bara bestämma vad jag ska ta med mig också... Ingen stress med packningen här inte! Men det blir väl som det brukar bli, för mycket av allt! Men jag SKA begränsa mig så jag bara tar med det allra nödvändigaste.

Nehepp, lite källarröj innan sänggående. Ser ni trenden? Nattstädning... Otroligt effektivt om man ändå inte kan somna!

Laddad!

Symtom på att jag snart ska åka till Norge:

- Konstant hyperaktiv
- Städtokig
- Somnar sent vaknar tidigt
- Extremt effektiv i allt jag gör (typ städa, laga mat, duscha etc allt går på halva tiden :P)
- Nervös - vad kommer jag glömma denna gång?
- Har hela tiden fjärilar i magen
- Känner mig så jävla uppåt

Några av symtomen som är positiva

- Stressad
- Separationsångest (inte värre än att jag klarar av det dock)
- Känslan av att missa något viktigt (typ dop, examen, midsommar och sånt!)

Men just nu bryr jag mig inte ett skvatt om det negativa, fokus på det positiva! Sen är det bara att tuta och köra!

4.00 torsdag morgon ska jag hämta E sen bär det av. Wrooom Wrooom

Nattsyssla

Nu luktar köket gott, det enda som inte är gjort är att ta ut soporna! Tom ugnen fick sig en omgång. Ibland är det bra att vara nattmänniska med lite överskottsenergi. Gick tom igenom hall och vardagsrum för att se om det fanns nåt jag kunde göra där. Plockade lite så nu ser det nästan städat ut. Nu har jag bara övervåningen kvar. Får ta den imorronnatt, haha!

Nu blir det kudden även för Emmi, den otrötta. Kan ju inte ligga vaken varenda natt, blir så jobbgt att ställa om till på torsdag när vi ska åka. Bestämde den okristliga tiden 4.00 från E, vilket innebär att jag måste stiga upp runt halv 3 - 3. Men vad gör man inte för att komma till Norge, eller iaf halvvägs. Vi bestämde att vi tar oss till Luleå första sträckan, kanske stannar där en dag och sen plöjer vi dom sista 80 milen norrut (ni läste rätt, det ska vara 80 mil norr om Luleå ungefär).

Kudden var det ja... Eller ska jag försöka plocka lite till??

Tick tack

Kan inte tiden gå liiite snabbare...??

Önskar man kunde få vara på plats i Kvalsund och jobba nu... Börjar få myror i brallan av allt slappande! Herregud, jag har blivit hyperaktiv eller nåt! Haha, tror jag ska dra nytta av det när G har somnat och städa och rensa nerevåningen. Kanske tvätta det sista också... Blir ju lite mer tvätt när man tvättar för tidigt, det går liksom runt på nåt vänster. Kanske min hyperaktivitet beror på mina rosa moln också. Jag älskar verkligen att åka till Norge och slita... Dessutom kan man längta efter att få komma hem en stund!

Klockan går ju så himla långsamt!!!!!


Glada dagar

Jag är just nu så himla uppåt! Mycket trevliga inslag har varit de senaste dagarna, inget nämt inget klämt. Vissa beslut är fattade och planer lagda. Mycket trevligt!

Har dessutom äntligen fått hem mitt vidvinkelzoomobjektiv (shit vilket långa namn, får kalla honom för Vidar haha). Så nu ska jag ut och leka lite med Vidar innan det mulnar på och börjar regna. Haha! Ska försöka packa lite också så jag inte behöver stressa med det dagen innan. Mot väskan!

Dåtid blir framtid

Usch, idag känner jag mig nästan gammal. Femårsjubileet var dunderkul igår och slutade med att stå på MAX och vänta på skjuts. Det var fler som hade hamnat där. Vi strålade dessutom ihop med klassens pilot som jag inte träffat på typ 6år eller nåt (han flyttade efter ettan). Han hade visserligen inte varit med på klassåterträffen men iaf. VI bestämde lite lätt att hålla kontakten :) Får väl se hur det blir med det, men trevligt var det iaf!

Igår hann jag dessutom med att träffa S och A! Så himla mysigt ställe och vilka fina får. Jag och Kellie tog oss en runda i hagen med fåren och SHIT vad jag började sakna fårvallning! K gick så himla fint och lugnt och lyssnade (nästan) klockrent! TROTS att det gått över ett år sen sist! Skoj skoj!

Nu ska jag snart till familjeträff. Blir kul att träffa lillebror som ska vara hemma från Luleå över sommaren. Ska sno hans nyckel så jag kan kika in i hans lägenhet på vägen och sova lite.

Dags för en dusch och kanske en skvätt frukost. (Jag får sova länge, jag har faktiskt sommarlov :P)

Tenta avklarad!

Jepp jepp, tentan skriven och klar. Får väl se om den blir godkänd. Kom på när jag stod och tanten räknade antal sidor att jag borde skrivit om hygienen och att det är viktigt med god hygien vid diarréer och kräkningar för att det KAN vara smittsamt. Men whattahell, jag fokuserade på andra problem så det kanske går ändå.

Nu ska jag mysa med lite film.

Någon som vill ha spotify premium förresten? GRATIS!

http://www.gratispremium.com/?ref=465156


Fickparkering avklarad! Gott tecken?

dsc00122 (MMS)

Fickparkering avklarad! Gott tecken?


Sömnlös

Borde verkligen sova nu, för länge sen. Men det är som vanligt inför tentor att jag sover dåligt...

Får se hur det slutar imorgonbitti. Klockan 8 är det skarpt läge, skänk mig gärna en styrketanke eller två (helst några insmugglade fusklappar också haha) så ja klarar tentan!

Kudden nästa! Ska bara läsa igenom...

Regntunga skyar

Huvudet känns lite småtungt... Kan vara tröttheten efter gårdagens sena plugg kanske? Nu regnar det iaf och det gör luften så himla fräsch! Härligt!

Nu blir det att återgå till Piaget och co.






För jag har tagit studenten, för jag har...

Iaf för fem år sen! Men jag var och firade en student idag. Inte i närheten lika trevligt som när jag själv blev firad... Men det var mycket god smörgåstårta och trevliga människor! På lördag ska vi ha återträff med klassen, eller iaf halva klassen. Ska bli spännande och se var alla har hamnat nu, efter fem år! Spännande...



Utspring


Slappa dagar

Sitter här utan dåligt samvete. Borde verkligen plugga mer, men det känns som inget fastnar och att tentan är oviktigt. Vet inte var jag fått detta ifrån? Kan det vara så att alla andra runt omkring kommenterar typ: "Jippii, sommarlov, tentor avklarade och godkända!". Vill också skriva så...

Men nu sitter jag inte i den sitsen, riktigt än och förmodligen kommer jag inte känna att jag solklart kommer bli godkänd heller. Men va tusan, det ska nog bli bra ändå, omtentan ligger den 20 augusti så jag får väl planera in att sitta i skolan då.

Har hur som helst en rejäl hög med nyinköpta pocketböcker jag kan läsa i sommar. Åtta böcker för 150kronor. Dom hade tag fyra betala för tre och böckerna kostade bara 25kronor på Åhlens. Trevlig liten rea! Inga höjdarböcker, men jag lyckades iaf efter att ha gått igenom varenda bok, plocka ihop en trava. Så förhoppningsvis blir det några slappa dagar i sommar (då jag inte jobbar eller läser artiklar) när jag kan läsa!




Läääängtar...


Dag på Clinicum

Så var några timmar ihjälslagna med lite plugg (igen!). Har suttit med kurskamraten M och diskuterat teoretiker, barnsjukdomar, funktionshinder och försökt få en helhetsbild av hela kursens innehåll. Har väl gått sådär, men om jag åker hem och fortsätter läsa kanske liiite mer fastnar, vad vet jag. Har ju morgondagen också innan tentan så det ska nog ordna sig.





Nu ska jag iaf åka hem och ta mig en promenad med hundarna. Hoppas bara att det inte börjar regna innan jag kommer hem!

 


1585 gram köttfärs

Nu har jag lagat till en massa matlådor till sommaren så G slipper svälta.

Efter att ha stekt ca 2/3 av satsen köttfärs och gjord köttfärssås blev det lite köttbullar med örter i av resterande del. Köttfärssåsen var först och främst till att göra lasagne, men det blev ett par portioner över så det blev tre matlådor köttfärssås också. Nu kan knappast G klaga på att det inte finns matlådor!

Frysen laddad och kylen tömd!


Köttbullarna och köttfärssåsen...



Och så dom smaskiga lasagnerna!


Inställningar

Borde ställa in hjärnan bättre... Den ska inte stå på städaläget när jag egentligen borde plugga! Och tvätten KAN vänta lite nu. Har ju liksom inte så mycket kvar att tvätta längre. Har tom hunnit igenom lite filtar och annat smålull som man inte tvättar varje dag!

Jaja, nåt ska jag väl få gjort idag, får se om det blir anteckningarna som är klara eller om jag måste börja släng ut kläder i smuts för att få något att göra!

Objektiv

Nu var det beställt, borde komma innan veckan är slut. Jag har också fått mina arbetsskor så nu är jag snart redo för en tur till grannlandet i väst!

Belöning vs bestraffning

Försöker och försöker men jag har verkligen INGEN lust att plugga... Har försökt med lite mutor, för varje sida jag läser får jag ta en godisbit, för varje sida jag läser får jag läsa ett reportage i någon av de nyinköpta tidningarna, för varje sida jag läser får jag 10min surftid... Men INGENTING fungerar... Godiset är snart slut, internet är färdigsurfat (har besökt dom sidor jag brukar spana in) och tidningarna är redan genomlästa och ändå ar jag inte läst speciellt mycket!



Kanske skulle prova med skrämseltaktiken. För varje sida jag inte läser NU får jag diska, för varje sak jag hoppar över måste jag dammsuga, för varje anteckning jag inte skriver måste jag stryka tvätt... Fast hur ska jag vet vad jag inte gör

 


Rabarberkräm

Mmm...

Pratade precis med min snälla sambo som bytt olja och tankat upp bilen! Han skulle bara tvätta den också... Sen skulle han ska köpa med sig lite hämtmat till sin slöa hemmafru. Men jag lovade att koka ihop lite rabarberkräm till mister. Så det är väl bäst att ta på sig trädgårdskläderna och dyka ner i rabatten och skörda!

Auktion och kalas

Började morgonen med att stressa upp G ur sängen för att hinna till visningen inför gårdsauktionen. Det gick sådär, men iväg kom vi. Massor med spännande prylar överallt dock inget som väckte vårat intresse så starkt att vi stannade till auktionen började. Vi åkte helt enkelt vidare till Ikanohuset och kikade på t-shirts till G. Hem kom vi med kassen full av fynd samt presenter till svärisarna.

Vi avslutade med att äta lite lunch på en uteservering och på vägen hem köpte G en lyxshake från MAX. Kan rekommenderas starkt. Jordgubbssmaken är kanongod, dock kan det bli lite för mycket. Nu är vi hemma och skagöra oss iordning för kvällen då vi ska på kalas!



Mmm... (och så lite vatten till!)


Packtips

Blev en tallrik med havregröt till frukost. Var länge sen jag var HUNGRIG när jag steg upp, speciellt när klockan bara var 8. Tvättmaskinen är redan i full gång (igen) och en tvätt är hängd. Försöker rensa upp sånt där som ofta glöms bort. Typ vinterjackan som måste tvättas separat, ett täcke, lite dukar man inte kom ihåg att man hade och lita annat smått och gott. Igår fick jag tom rycket och rensade byrån. Nu ligger allt ihopvikt i snygga högar istället för nerpressat i ett totalt kaos. Det är trevligt att öppna lådorna nu!



Har försökt planera min packning också.

Det bästa är ju att ta med sånt som kan köras i samma maskin. Alltså typ inte ta med nyaste röda tröjan och den snyggaste vita skjortan. Brukar sluta med att jag bara använder antingen den röda tröjan ELLER den vita skjortan.

En annan grej är att se till att allt matchar varandra.

Allt ska vara skönt att ha på sig. I detta fall blir det förmodligen inte så himla mycket festande och umgänge så egentligen räcker det med EN snygg uppsättning av kläder och resten kan bestå av mysbyxor och tishor.

Det bästa att ta med är kläder som torkar snabbt!

Ett par långa byxor, ett par korta byxor och ett par mysbyxor brukar vara lagom. Mysbyxorna är oftast samma som pyjamasbyxorna.

En varm tröja, ett par linnen och en tisha brukar vara lagom.

Det är iaf så jag brukar tänka. Sedan brukar alltid nån mer grej få följa med bara för att jag inte kan bestämma mig! Haha


Vårruset

Nu har jag sprungit som en tok... Ett par km avklarade vart det iaf även om benen kändes lite stumma. Skönt att komma ut och röra lite på sig. Jag genomförde helt enkelt mitt eget vårrus, med egen fika efteråt!



Full fart i solnedgången (nästan)



Smedjan i full aktivitet

Har idag tillsammans med E tagit en fika och smidit (heter det så) på våra sommarplaner.





Reserutten är fortfarande lite öppen, men datum för avresa är i stort sett bestämt. Vi lämnar våra stugor antingen den 16 eller 17 juni, beroende på väder. Sedan åker vi och åker och åker och åker... Och räknar med att vara framme till helgen 19-20 juni! På vägen ska vi ju då stanna och sova lite. Vi har ju min snälla brors lägenhet till förfogande att sova i, men beroende på hur vi känner kanske det skulle vara trevligt att stanna två gånger. Så vi kikade in på turistbyrån och frågade om vandrarhem samt sevärdheter i Sveriges norra delar.





Trots vårat besök blev vi inte så mycket klokare. Lite brist på kunskap om Sveriges norra delar... Någon som har några bra tips på sevärdheter eller saker man kan kika på som paus i all bilkörning? Snälla lämna GÄRNA en kommentar. Det enda vi vet finns är Piteå havsbad och där är redan ett besök inplanerat (såvida det inte regnar). Nu ska jag fortsätt ögna igenom den lilla samlingen broschyrer och surfa vidare och leta sevärdheter och annat skojsigt!

 

 

 

 

 

 


Längtar till framtiden

Nu kom söta sambon hem efter att ha jobbat hela dagen och sedan lekt lite med sin kompis.

Jag har verkligen tur som har honom, även om jag gnäller på stackarn ibland. Önskar han ville följa med mig på utlandsäventyr. Som tur är har jag ju kompisar som gärna följer med på lite upptåg. Närmast ligger Nordnorge i planerna och senare i år har en Londonresa diskuterats (destinationen är lite flytande fortfarande...). Just nu längtar jag något enormt efter att komma iväg. Kanske är det för att sista dagen i skolan då har passerat och endast "fritid" ligger framför mig!

Längtar verkligen till framtiden, det händer så mycket spännande i livet ju!


Aktiv dag

Jorå, har hunnit med både det ena och det andra. Började med att packa mig ut på gräsmattan för att plugga. Under tiden sprang jag stafett till tvättmaskin med ett resultat på fyra körda maskiner. Har nu satt på dagens femte! Himla bra jobbat om ni frågar mig. Jag har dessutom klämt fram lite anteckningar till tentan den 11 juni (tänk på mig då och tyck synd om mig som har tenta så sent...)


                   



Efter lite sol, plugg och tvättande bar det av mot gymmet. Där mötte jag upp A, körde en rejäl runda och avlutade med att plumsa i på utebadet.




Farligt...

Visst är det hemskt att börja leta efter en grej och sedan hitta massor med andra grejer... Jag är egentligen inte i akut behov av något nytt objektiv, men det vore kul att ha ett vidvinkelobjektiv för att få till fina naturbilder i sommar. Men så letar man, läser kommentarer på olika fotosidor, hittar fotografers bloggar - MASSOR med inspiration forsar över en, meeen så hittar man givetvis även ett teleobjektiv som verkar trevligt!

Verkar som den stora skatteåterbäringen kommer gå åt snabbt! Men som sagt, än har jag inget akut behov... Faaaarligt detta, måste sluta surfa runt och läsa om fotografering och objektiv. Får se hur det blir med ett teleobjektiv, beror på hur det blir med inkomsten från sommarjobbet tror jag.

Men ett vidvinkel kommer nog få följa med till Norge iaf. Ska bara övertyga G om att det är "nödvändigt" att ha med sig ett sånt. Han sa iaf åt mig att köpa nya arbetsskor så där flaxade iaf en av tusenlapparna iväg. Ibland är han bra omtänksam min lilla sambo (kan ju bero på att jag betalade hans leksak härom veckan).

Gud vad mycket jag har handlat nu i maj... Har iofs planerat inköpen och en del är inte bara nöjesgrejer till bara mig. Skrivaren var till G bland annat. Men jag börjar nästan bli shoppoholic! Hehe

Glada miner

Blev lite thailändsk mat till lunch idag efter träningen. Lite halvstark gryta med ris. Visserligen färdigmat, men fruktansvärt gott! Jag ÄLSKAR thailändsk mat...



Körde hårt på gymmet och känner mig riktigt nöjd nu efteråt! Nu får det bli lite plugg till barnkursen. Kanske att jag plöjer igenom en artikel framåt kvällskvisten också! Nu har vi ju lagt upp en planering så nu gäller det att ligga i. Kanske bra att ligga någon artikel i förväg ifall man blir trött av luften i Norge. Det är förövrigt nu helt klart med vart vi ska. Det blir till en liiiiten kommun i Finnmark som heter Kvalsund. Jag tror det var enhetschefens smilisar i mailen som charmade oss! Haha

 


RSS 2.0