Mys i sängen igårkväll

Det var precis vad jag, G, H, K och lilla Holset (nya kissemissen). K och Holset har blivit riktiga kompisar. Trodde man INTE när dom möttes för första gången. H fräste och reste ragg så fort vovvarna bara vände blicken mot honom. Nu stryker han sig mot K och spinner när hon kommer fram och slickar honom i ansiktet. H retar bara upp Holset och sedan börjar dom bråka med varandra. Söta små odjur.

Men nu måste jag återgå till den otroooligt tråkiga föreläsningen om evidens och dokumentation, eller vad det var...

Lååång dag

Känns extra långt när man sitter på långa föreläsningar om sådant som man inte tycker är spännande, typ magsår. Hur kul är det på en skala??

Men det är bara att bita i sura äpplet...

Funderar

Sitter här och väntar på att nästa föreläsning ska börja. Har fått i mig min smörgås och lite juice... Tre timmar om akut buk. Antar att det kommer handla om olika sjukdomstillstånd i buken som kan uppstå akut (!?). Ska bli intressant! Hoppas bara att föreläsaren kan hålla liv i föreläsningen annars kan tre timmar om samma ämne med samma föreläsare bli väääldigt långrandigt. Inga kompendier har lagts ut heller så man kommer väl ha skrivkramp när man går därifrån. Tur man har datorn att skriva på och tur att man har så himla lång batteritid också! Har suttit 9timmar i sträck och jobbat med datorn utan att ha behövt ladda. Det är riktigt bra det.

Va mycket folk som springer omkring här. Hela tiden full aktivitet. Nu börjar studenterna dessutom vara hörklädda med stora halsdukar, tunn jacka och stora väskan fullproppad med böcker, block, pennor, kanske en dator, lite mat, vatten och annat som kan göra studielivet lite lättare (dock inte tyngdmässigt!)

Ska nog nyttja sista halvtimmen innan föreläsningen till att leta artiklar till nästa basgruppsträff!

See ya

Seg slemhosta...

...sätter stopp för det mesta idag! Tre andetag och jag får världens hostattack. Ont gör det också...

Har försökt reda ut lite skolarbete så jag vet vad jag har framför mig i höst. Har konstaterat att det är många tentor och kompletteringar att göra om man ska göra skolledningen nöjd. Kommer göra dubbelkompletteringar och rapporter till förbannelse. Jaja, vad gör man inte för att bli klar med utbildningen. Har inte alls tappat någon motivation (hör min ironiska underton!).

Jaja, bit ihop... Bara att kämpa på. Det finns ju hjälp mot magsår...

Bara denna hosta kan sluta. Det gör ONT!

Förkylning och skola

Hur ska det gå? Alla bara yrar om grishostan... Hoppas man slipper ifrån den iaf!

Ska ha s-HLR imorron, himla smidigt att försöka livrädda en plastdocka när man knappt kan andas själv! Och för att inte tala om smittorisken liksom. Får åka dit och kolla läget. Dom spritar ju och har sig, men jag tror inte att varken mina klasskamrater eller hon som ska hålla i kursen kommer uppskatta mina feberblanka ögon...

Jaja, kanske man är frisk imorron!?

Uppdatering

H ligger kvar på IVA, nu i något försämrat skick. Katten spinner och vill gosa så fort man kommer hem. Skolan knallar på, uppgifter är inlämnade och sista basgruppen i kursen är imorgon.

På måndag är det nya tag med nya klassen. Bara att tuta och köra på tills jag kommer i mål, trots att livet tar emot lite just nu.

IVA, rapport och basgruppsarbete

Dagen inleddes med ett kort besök hos H på IVA. Skönt att se honom så "fräsch" och vaken, men det var jobbigt att försöka konversera med honom. Han försökte och försökte och vi gjorde detsamma... Men det var iaf skönt att se honom igen. De var bara ett kort besök, han blev väldigt trött, snabbt. När vi gick träffade vi A som skulle in och hälsa på. Kul att se moster! Eventuellt ska jag till mamma och pappa ikväll och käka middag med moster och kusin!

Men först ska basgruppsarbete göras klart och rapportskrivningen påbörjas, iaf faktainsamling och artikelsökning. Det är ett ganska intressant scenario, med sexualitet och MS. Ska bli spännande och se vad man kan lyckas sätta ihop till slut. Har iaf EN artikel klar, hehe.

Dags att återgå...

Sexföreläsningar


Eller just nu handlar det om misshandel av kvinnor, sexuellt våld, våldtäkter... Intressant med inte så himla uppiggande. Synd bara att all tid ska gå åt till att tekniken strular och föreläsarna springer till baren hela tiden (för att hämta teknikern). Hade varit skönt om dagen någon gång kunde ta slut! Jaja, sedan är det bara två föreläsningar kvar innan kursen är slut =D

"Reflektera kring frågorna, dokumentera och ta med till första basgruppstillfället"

Så har det dragit igång, och det med besked.

Vi hade upprop 13.30 i Nationernas hus. igår Tog inte så lång tid, schema och studiehandledning delas ut och första föreläsningen sätter igång. Vid tre-tiden är vi klara. Då har vi fått en introduktion av sexologi av en professor som jag knappt hörde vad han sa och så har vi sett en film med en gammal gubbe som föll för sin ungdoms kärlek och sen också gifte sig. Den skulle visst visa att gamla också hade sexuella relationer. Hmm... vet inte om det ko fram så tydligt, men iaf. Var en lätt och trevlig början.

Idag hade vi första basgruppen. Vi verkar ha en bra handledare (som tur är)! Och basgruppen verkar inte heller var helt fel. Ingen som är besserwisser eller blir sur för att man inte får vara med och bestämma allt. Men det är bara första träffen. Kanske skriver något annat efter fredagen.

Imorgon är det föreläsningar från 8.30-16.45. Phu.. blir en låååång dag i dom obekväma stolarna på NH. Sen får vi se om jag åker till ViN och hälsar på lille Hasse-man. Tycker situationen är lite obehaglig. Han hamnade i respirator i lördags efter att han kommit till akuten och inte kunde göra sig av med koldioxiden. Så igårkväll fick han en trakeostomi (kanyl direkt i halsen) och den ska han ha (med respirator) tills han kan börja tränas ur respen.

Usch, livet är inte lätt många dagar i veckan...

Nej, nu måste jag återgå till föreläsningarna. Skönt att det finns internetuppkoppling under föreläsningarna så man kan kika i kompendierna (som dom lägger upp samma morgon som föreläsningen. Himla dumt tycker jag. När jag skulle kika i morse vid 7-tiden så fanns det inga. När jag kommer hit finns flera stycken...

Jaja, dags för monolog...


RSS 2.0