Klänningen på midsommar

Jag hade klänningen! Fast det var inte riktigt rätt väder för den, men vad gör man inte för att vara fin. Hihi

Midsommar

Sent omsider skriver jag några rader om min midsommarafton...
Trött var jag efter att ha gått av mitt nattpass och tagit emot den dumma elektrikern, bli inte rädda, jag är inget spöke!
 

(Kostar bara på er en liiiiten bild...)

Jaja, hur som helst, så inleddes det hela med en tupplur, fortsatte med en dusch (för att dölja den värsta tröttheten). Senare begav jag mig till Tutla där min moster bodde. Vi käkade lax och väntade på T-barnen. Dock kom bara P, cirka 2timmar efter utsatt tid. Han kom precis när alla skulle gå ner till centrum där marknaden var.

Väl på marknaden så hittade jag en jättemysig sjal (grön och röd) stickad av alpackeull. Supermysig och mjuk.  Den fick jag av min snälla mamma. Där kom P ifatt och gav urusla smakråd, menmen, trevlig att träffa killen iaf. Vi gick sedan till Potters där vi satte oss och tog te/vin/whiskey/vatten och pratade.



Det var mamma, K, P och min ena sambo. Trevligt hade vi och mamma kunde stolt visa upp sina örhängen för P som snällt beundrade och verkade intresserad.




Sedan var det dags att gå hem, för regnet (standard på svensk midsommar även i Norge) tilltog och ingen var direkt klädd och sugen på att sitta kvar. Väl hemma satte vi oss tre tjejer (nu hade A också kommit hem) och tog lite vin. Mysigt... Sen blev det lite mer vin och ett glas till innan det blev ett för mycket. Efter att ha haft mitt skrattanfall bestämde jag mig för att lägga mig. Svårt var det för trevligt hade vi. Men jag skulle börja 7.00 dagen efter.

Trött och lite bakis var jag dagen efter, men det gick toppe

Nya svenskar

Nu börjar svenskarna strömma till här i Laerdal. Och jag har börjat sova igen! Fåglarna skriker inte lika mycket längre vilket innebär att min sömn blir ostörd. Weeee

Börjar likna en bra sommar, men vart tog solen vägen? VART TOG SOLEN VÄÄÄÄGEN!???

Idag har det regnat igen, menmen! Jag har förhoppningen att solen ska skina på fredag så jag kan ha min fina klänning som Gustav tyckte jag var fin i. Hihi

Saknar hemma...

Rolig situation på jobbet...

- Varför skriker du?
- Jag skriker inte...
- Jo, varför då? Har du ont?
- Nej, jag har inte ont.
- Men varför skriker du då?
- Skrek jag?
- Ja.
- Jaha, då hade jag nog ont, avslutar damen med ett leende på läpparna

Hon är så söt :)
Hon sitter ofta och skriker utan anledning vilket kan vara störande för övriga boender och personal. Men hon ligger mig ändå varmt om hjärtat denna lilla dam.

Kärlek till alla boenden på LAS!

Det var en gång en norsk, en tysk och en japan(!??)

Norsken
Norskarna älskar att klättra i sina fjäll varje ledig stund. Konstigt är det inte eftersom hela deras hem är omgivet av stenmassor. Därför är de svåra att känna igen då man sällan skådar dessa.

Tysken
Tyskar kommer i sin husbil och parkerar mitt i centrum där de ställer upp bord och stolar på den intilliggande p-platsen. Sedan sätter de sig och dricker kaffe. De åker sedan vidare till campingplatsen där de parkerar sitt rullande hus. Sedan packar de upp och tar fram sina ihopfällbara cykel. Ibland tar de promenader. De ses då en och en, men låt dig inte luras av detta, för de går oftast i par men med några meters mellanrum. Ofta är tyskarna antingen röda eller väldigt vita. De låter ofta högt och bräkigt

Japanen
Japanerna ses sällan ensamma, de kommer alltid i bussas som stannar utanför hotellet. De går sedan i samlad trupp till mataffären där de köper varsin dricka. De går sedan ut ur affären tillsammans med den nya drickan redo att ta sig an dagens uppgift. FOTOGRAFERA. Iklädda varsin solhatt och ett band med en högteknologisk kamera sprider sig sedan japanerna över hela byn och fotograferar tills blixtrarna lyser upp natten. Japanerna går gärna upp tidigt med sin kamera i högsta hugg, oftast i små grupper. För att de inte ska glömma att da har fotograferat har de oftast med en japan som filmar de övriga fotograferande japanerna.

Fördomar har jag ABSOLUT, och nästan varenda en av de ovanstående stärks dagligen! Kanske kan jag tom fånga bildbevis...

Laerdal i nytt ljus

Idag började jag tidigt med jobb och blev glad när jag såg den blå himlen utanför dörren. Under natten hade det regnat massor så det låg stooora vattenpölar överallt. Det droppade tom från träden. Men solen värmde. Det var helt underbart. Men sen som jag var slängde jag mig in i bilen och körde till jobbet (fruktansvärt onödigt!!!). Under dagen fortsatte solen att skina och jag övervägde om jag skulle lämna bilen på jobbet och gå hem. Men när det var dags att sluta klockan 15, vräkte regnet ner igen =( Det är som K säger, när jag är på jobb skiner solen, när jag är ledig, då regnar det som bara den! Samma visa varje dag sedan vi kom. Så jag satte mig i bilen, extremt besviken och körde till Hildastova. Väl i HS satte jag mig och tittade på film. Jag som hade tänkt vara hurtig och gå en låååång skön promenad i kortbyxor, men icke! Efter nån halvtimme somnade jag. Sov en timme, vaknade av att det lät konstigt. Då var det HAGEL(!!!!!) som slog mot rutorna. "FAAAAAN tillbaka till istiden!!!!!" Så jag somnade om. Nästa gång jag vaknade hade molnen och haglet försvunnit och på himlen syntes bara vita bomullstussar. HAHA!!! NUUUU ska jag ut på promenad, och ut gick jag! Det var såååå härligt och känna solen igen. Det var iofs ganska sent så det var ingen ordentlig värme, men iaf. Nu hoppas jag bara att detta kan hålla i sig imorgon så man kan vara ute imorrneftermiddag! Skull vara så skönt och kunna sätta sig i solen och bara njuta en stund. Längta hem lite....


Från trappen på Hildastova


Huvudgatan i Laerdal

Usch för vädret

När vi åkte hemifrån i lördagskväll var vädret hemma kanonfint. Blå himmel med stekande sol och det enda alternativet till kläder var helst inga alls. Under natten som vi åkte stannade vi till några gånger och vid varje stopp kändes det fortfarande varmt, som om man vore i Spanien eller något. Så gick natten och morgonen började gry. När vi kom till Hönöfoss stannade vi och sov en stund. Det var sista gången vi såg solen. Sedan när vi vaknade igen hade den försvunnit bakom ett litet luddigt moln. Skönt tänkte vi som hade rätt så många timmar kvar i bilen. Vi körde vidare och ju längre in i Norge vi kom, desto mer och mörkare moln syntes på himlen. Väl framme i Laerdal kom regnet =( Hur jävla besviken blir man inte då! Och nu har det varit mulet och regnigt varje dag sedan vi kom. Det har bara spruckit upp när jag har varit på jobbet... Så K tyckte jag skulle hålla mig där så hon kunde sitta på stentrappan och mysa här hemma i stugan. Jaja, jag är ganska nöjd om det kan vara fint väder på förmiddagarna och en bit in på eftermiddagen, men att det mulnar på sedan. Då är det iaf uthärdligt att sova! Förresten är det nog bäst att jag klättrar upp för den smala trappen till mitt lilla loft! Ska trots allt upp tidigt imorgon och jobba.

Får hoppas att temperaturen stiger och att solen tittar fram snart. Hade varit skönt att kunna lufta benen lite innan sommaren tar slut!

Nattinatt från kalla, mulna Laerdal!


Laerdal


Det är namnet på samhället jag befinner mig i just nu. Det ligger 5timmar med bil, nordväst om Oslo. Närmare bestämt vid Sognfjorden. Här ska ja vara i hela 7 och en halv vecka och jobba som hjelpepleie på ett äldreboende. Jag trivs hur bra som helst och det här är andra sommaren som jag åker upp! Får se om det blir lika livat som förra sommaren!

Min arbetsplats i Laerdal
Min arbetsplats i Laerdal


Den ståtliga ingången

Har bara hunnit vara här i några dagar och redan längtar jag hem. 48 dagar har jag kvar i denna lilla håla! Usch vad jag vill hem till G och vovvarna... Speciellt på kvällen när man ska sova och det bara är en tom säng med massa trasiga fjädrar som står och väntar. Inga kelsjuka vovvar och ingen kramsjuk ponke i sängen som överöser en med pussar och sällskap! Istället ligger jag på ett loft där tom JAG (som är JÄTTEKORT!!!) slår huvudet i taket! Men jag trivs rätt bra ändå . Men nu ska jag ut och njuta av naturen och omgivningen här omkring!


Huvudgatan i byn



Nehe, dags för promenaden innan ljuset försvinner helt.
(Bilderna är från förra året)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0