Nöjd och fri

Jag tror och hoppas H har det bra nu!

Det blev tomt utan den ständiga oron som har hängt sedan han hamnade på sjukhus för ca två månader sedan. U har legat och sovit i min famn, jag har hjälpt henne samla ihop sig när hon packade upp hans jacka, vi har varit hemma i deras lägenhet, vi har både skrattat och gråtit.

Just nu känns allt bra, men det är svajigt...

Andra dagen till ända

Så var den andra dagen på VFU slut. Idag har jag och L regerat inne på vår fyrsal. Dagen slutade med att vi hade EN patient kvar. Bra jobbat va!? Men vi tog inte kål på dom andra damerna, dom fick åka hem! Så bra jobbar nästan inte ens en färdig syrra.

Vi fick gå med en tjej som blev klar i våras så hon var lite osäker och nervös, precis som vi. Vi var hennes första studenter någonsin. Den andra syrran var en riktig sur*****! Men när jag berättade att jag hade jobbat i Norge öppnades plötsligt hennes hjärta upp. Då blev hon såååå trevlig och visade både det ena och det andra och gav uppgifter och instruktioner. Innan hade hon snuvat uppgifterna från oss mitt framför näsan och snäst av oss och tryckt ner oss inför andra på ronden. Trist, men så var det! Bara att stå upp för det man tror på och det man gör så fixar det sig!

Kanske ska sätta på en film och krypa ner under täcket...

Trött

Nu har jag varit uppe sen tiiiidigt i morse. Kom inte hem förrän typ halv fem, men jag får skylla mig själv som inte fixade p-tillstånd förra veckan. Jaja, dagen har kanske inte varit så jättegivande, men imorgon tar vi nya tag och regerar vår fyrsal! Heja L och mig!

Nu ska jag nanna kudden och sova tills jag vaknar imorron natt!

Kvällikvälli!

Bäst att ta med sig varma kläder

När man ska ut och jobba i natten. Ser inte fram mot att springa i sandalerna inatt, men jag får väl fixa fram andra skor nån gång så jag slipper bli så kall om tårna.

Dags att plocka ihop lilla datorn och skolböckerna så man kan köra till jobbet och jobba då!

Hemma runt halv åtta, då är det sängen som väntar.

Nattinatt

Så var teoritiden slut, dags för praktik

Det ska bli så himla kul!

Som sagt, handledaren verkar toppen så nu är det bara min lärandeplan jag ska skriva om och göra riktigt bra! Inte för lång, inte för kort, lätt att utvärdera! Så hej och hå, nu sliter vi på. Nu tog jag paus ochhåller på att skriva ut lite papper som är bra att ha till praktiken, typ bedömningsunderlag och ladokunderlag.

Skylt till praktiken får jag ta och hämta imorron, den fick jag mail om att den var klar nu! Tur det, men det får bli en dag utan för jag hann inte idag.

Vi hade en så himla trevlig basgrupp med bra diskussioner och en mycket bra handledare. Heja S! Det var tom med en givande utvärdering vilket jag aldrig varit med om tidigare. Man har alltid utvärderat varandra och aldrig sig själv till mittutvärderingen. Idag hade vi tre frågor att fundera utifrån och dessa och bedöma själv hur långt man kommit, hur man tycker att hela gruppen fungerar. Jättebra!

Men nu kallar katten på uppmärksamhet och klättrar upp i knät, kanske ska ge honom lite mys innan jag fortsätter mitt arbete med lärandeplanen!

Trevlig helg!

Skolbesök

Jupp, ett sådant slängde jag in på agendan idag. Var riktigt produktiv och lyckades få ihop flera sidor med anteckningar till basgruppen imorgon.

Tom utvärderingarna är jag klar med. Ska bara skriva ut dom och ha med mig imorgon så jag kommer ihåg vad jag har tänkt! Får se om det är vad handledaren hade i tanken när hon gav oss instruktionerna! Måste komma ihåg att fixa så man kan fika imorgon också. S i basgruppen skulle visst ta med sig kaka, så lite dryck till detta kanske man ska ordna. Men å andra sidan kan man ju alltid köpa sig en kopp te där, eller pappersmugg rättare sagt.

Jaja, tillbaka till fritiden! Jag har bestämt mig för att ge mig lite fritid efter min produktiva dag. Orkar ändå inte skriva mer just nu. Får se om jag pressar ut några fler sidor anteckningar ikväll kanske!

Ska gosa ner mig med filtar en stund och se om fingrarna tinar lite... Sen får vi se om det blir Maxi eller hundpromenad!

Dagen i Motala

Jag tror nog inte man kan bli bättre mottagen som student på introduktion av en avdelning.

- Ni är här för utbildningen, se till att Ni får det ni vill ha under praktiken. Fungerar det inte med handledare så säg till så ordnar vi det. Det är för eran skull och eran utbildning!

Kan en huvudhandledare ha bättre inställning? Rundvisning av avdelning och sjukhus blev också avklarade, liksom att hitta skåp och kläder till måndag morgon. 06:45 startar dagen och varar till 14:45. Så får vi se vad man får ut av avdelningen.

Spännande!

Nu ska jag ner och ladda kaffebryggaren och koka lite te, för snart kommer T och pappa och hälsar på en sväng!

Helgen över och sista veckan innan VFU påbörjad...

Så nu har nedräkningen påbörjats...

Har hunnit få på vinterdäcken på bilen tack vara G. Så skönt att veta att man kan köra lite tryggare när man ska iväg på morron till Motala sen. Dock tappade lilla G humöret då det inte gick som han ville. Det innebar att han kastade iväg spärrskaftet och min stackars fotled kom i vägen och är nu blå och svullen... Det gjorde rejält ONT och inte har det blivit bättre idag. Hela foten har blivit blånyanserad. Men det går säkert över om ett par dagar!

Sitter och letar artiklar till pedagogikuppgiften. Ska nog gå ner och koka mig lite värmande te. Har nog inte lyckats ställa in termostaten i källaren så bra än så det är lite kallt hemma. Har tagit på mig fleecetröjan och fårskinnstofflorna. Men det är mysigt för då finns det anledning till att krypa ner i sängen under täcket med datorn. Det är skönt att ha en smidig liten bärbar apparat!

Ska skicka iväg lite kompletteringar också så jag blir av med dom. Är härligt att kunna bocka av uppgifter som är avklarade och se att det faktiskt minskar på listan. Men innan jag kryper ner i sängen ska jag nog ta ett varv med dammsugaren på övervåningen och ta hand om mitt berg av ren tvätt! Kanske lilla G blir glad när han kommer hem. Då kan jag lämna disken med gott samvete till honom och slippa dom förbenade eksemen som jag får av vårt hårda vatten.

Ha en skön eftermiddag och fortsätt njuta av det fina höstvädret!

Äntligen är helgen här

Jupp, så är det. Har hunnit städa av skrivbordet. Så himla skönt att bli av med papper som man inte har nytta av. Tråkigt att ordna med, men himla skönt efteråt när alla papper sen är borta och man kan fylla på med nya grejer. Kanske man skulle ta tag i sina mycket gamla planer och måla om skrivbordet?

Jaja, den som lever får se vad som blir gjort.

Pratade precis med grannen, dom ska visst byta hus med en annan granne (dom är släkt, typ syskon) så nu får vi nya grannar snart. Blir ju intressant och se hur det kommer fungera. Blir säkert toppen! Lite synd är de ju iofs då våra nuvarande grannar är himla trevliga och bra att ha och göra med.

Nehepp, nu kanske man ska ta tag i biten där man ska bearbeta nästa scenario. Ska bara försöka komma in på filen. Gick inget bra nyss...

Trevlig helg!

Mörka höstmörkret

Har äntligen kommit...

Det är så mysigt att kunna sätta sig framför tvn med levande ljus och kolla igenom kvällens program, trots att det inte är så himla skojigt. Och snart är det dags att krypa ner under det varma sköna täcket med kisse, husse och Kellie. Harry får hålla sig i köket där han trivs bäst som vanligt.


Mys-Holset sover i fåtöljen


Hundvaktande

Så har nästan hela dagen gått...

Och idag har jag varit hundvakt till mammas och pappas welsh springerspaniel hane Ozzy. Han är en glad och mysig personlighet, men han är inte helt fötjust i vår hund H. Hur som helst har kissen blivit alldeles betuttad i O och går och stryker sig mot honom och lägger sig gärna och delar filt en stund. Ozzy bara tittar storögt tills han lägger sig ner med huvudet och drar en djup suck och somnar. Skönt att det funkar så himla bra med katten!

Har försökt bli klar mad basgruppsarbetet och njurrapporten, men jag blir ju aldrig nöjd. Måste nog sätta stopp och punkt så jag blir klar någon gång. Kan ju alltid komplettera om det är någonting som K tycker jag missat. Inte svårare än så. Så då är det bara basgruppsarbete kvar: Stomivård!

Jaja, har ju lite erfarenhet så det är väl inte helt svårt, bara knöligt att formulera ner ord på datorn.

Snart är det iaf helg! Har bara basgruppen imorgonbitti till 10, sen kan jag slänga in handduken och förklara helg. Hoppas solen fortsätter skina så man kan fortsätta njuta av promenaderna med vovvarna! Annars får man njuta efteråt med lite varm choklad och vispgrädde.

Palpation och motivation

Idag har jag klämt på magar och pillat på stomimaterial. Vi hade två extremt motiverade och motiverande instruktörer! Äntligen har jag fått en rejäl tändning och ser nu fram emot att komma till praktik och att få göra rapporter, lära sig saker till tentor, se nya diagnoser och patienter! Till och med vetenskapligheten ser jag en mening med.

Det låter helnördigt men jag tycker det ska bli riktigt kul att få skriva klart min njurrapport och lärandeplan, ta tag i pedagogikuppgiften och intervjua någon jag känner som har blivit opererad. Någon som är intresserad av att svara på frågor under 20 min?? Ska spelas in och sedan transkriberas för att vi sedan i grupp ska kunna diskutera utifrån några frågeställningar.

Får väl se hur länga motivationen sitter i. Har iaf satt upp ett tydligare mål nu och vet vad jag vill göra när jag är färdig och har gått vidareutbildning. Säger inte mer, framtiden får visa om mina planer går i lås eller inte, men jag tror att det jag funderar på skulle passa mig som handen i handsken.

Nej, dags att utnyttja motiveringen och skriva klart njurrapporten så jag kan maila in den imorgon!

Spinnande turbo...

Har varit lite dåligt med bilder på bloggen. Kan ju uppdatera med lite bilder på familjens nytillskott (sedan någon månad) : Holset
Holset är ett märke på turboaggregat, det enda som stämmer med våran Holset är att han spinner som en turbo, mest hela tiden. Uppmärksamhet vill han också ha. Är det inte från oss retas han med sina nyfunna hundkompisar här i huset!

 


En söt liten Holset sitter i köket


Holset, något mer stöddig...


Fina vackra hösten

Idag är det verkligen toppenväder! Skulle vara skönt om man kunde vara ute tills det blev mörkt, men det hinns inte idag. Ska iaf ta em promenix bort till kohagen med vovvarna och njuta någon timme. Men först ska jag skriva ihop min komplettering för njurpaton. Skönt att första tentan är skriven och klar. Hoppas den blir godkänd bara så man slipper göra om den under praktiken. Har nog med uppgifter då iaf!

Nu börjar det kännas lite bättre med skolan också. Vet inte vad det kan bero på, inte är jag med motiverad men jag ligger i och betar av uppgifterna så gott det går.

Nehepp, dags för skolböckerna att öppnas!!

Fika och tekniknördar

Mamma och pappa var förbi en sväng idag på eftermddagen. Dom stannade lääänge och fikade och pratade. Mamma har nu gått grundkurs i sms-skrivning och klarade av att skriva ett helt sms:

"Hej hur mår du."

Så nu kanske hon smsar ibland, hoppas hon inte blir lika irriterad då som hon blev nu, när hon skulle hålla på coh byta rad, sätta punkter, ändra stora och små bokstäver... Hon har också lärt sig skicka mms, vilket var något helt nytt för henne. Heja mamma! Du är snart tekniknörd.

Jaja, så kan det vara. Ozzy och katten blev iaf kompisar. Katten visade O hur han gjorde på lådan, O tittade intresserat på och följde sedan med ut och tittade på katten som gick runt i huset och myspös. Jag är så glad i lille Holsetskrället. Han är inte som vanliga katter, han är social och kryper GÄRNA upp i knät och spinner. Trots att en stor dreglande hund står och nosar honom i baken. Så himla skönt att ha en så trygg kisse. Det enda han tycker är läskigt är det sim händer utanför.

Nej, nu ska jag nog gå upp till G och försöka övertala honom om att åka till macken och handla chips och kanske en film så vi kan ha en mysig filmkväll!

Härlig höstkyla...

...innebär att man får börja använda vinterkläder. Mysigt med halsdukar, knöligt med vantar, och kallt om kinderna! Får se till att få min vinterjacka till kemtvätten innan det blir alldeles för kallt.

Har varit hemma hela dagen idag och myst med djuren. Alla tre och jag i soffan under filten, eller jag och K under filten, H brevid och katten i fönstret. Solen har lyst hela dagen och himlen har vart knallblå, men kallt har det varit. Har hunnit skriva lite mer på lärandeplanen till praktiken, nääästan färdig! Himla skönt. Har börjat lite på rapporten om njurar också så nu känner jag att jag ligger hyffsat i fas, liiite efter kanske. Men det tar jag igen på söndag! Då ska jag räkna läkemedel och skriva om njurar. Se till att bli klar med kompletteringen så man kan börja på nästa uppgift: Pedagogik... Suck! Så fort man satt sista punkten i arbetet får man en ny uppgift som slukar upp all ens fritid.

Vecka 43 börjar praktiken också. Ska bli lååångpendlare. Ska ända till Motala lasarett och VFUa lite. Men jag har tur som har S och M som bor i ett STORT hus. Ska få låna ett hörn att sova i när det krisar. Inte så kul att köra hem på kvällen när man slutar vid 22, komma hem vid 23.30 och gå upp vid 4.00 igen för att hinna till Motala ombytt och klar klockan 07.00. Måste ju hinna vakna till och käka frukost liksom... Får räkna med 90minuter på vägen enkel väg. Blir många timmar i bilen. Men man är ju van efter turen till Norge

Nehepp, snart dags för Idol. Undrar vilka dom sista fyra finalisterna är. Hoppas det är bra låtar och en hård jury ikväll iaf.

Ha en najs fredagskväll!!

RSS 2.0